1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Özgürgün, “Adayım”
Özgürgün, “Adayım”

Özgürgün, “Adayım”

Özgürgün: “ülkede başkanlık sisteminin tartışılması kaçınılmaz”

A+A-

 

Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, hükümetin seçim yasaklarına bir kala istihdamlar yapıp, vatandaşlık dağıttığını iddia ederek, eleştirdi.

Ülkede parlamenter sistemde sıkıntılar yaşandığını kaydeden Özgürgün, “Küçük ülke olmamız nedeniyle Başkanlık sistemi çok daha verimli olacak kanaatindeyim. O nedenle her platformda Başkanlık sisteminin tartışılmasının kaçınılmaz olduğuna inanıyorum” dedi.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün bu sabah katıldığı bir televizyon programında, büyük bir toparlanma olan UBP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tüm gücüyle Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’na büyük destek vereceğini vurguladı.

Özgürgün, “Yapılan kamuoyu yoklamalarında görülmektedir ki Cumhurbaşkanımızın oy oranının büyük bölümü partimize aittir. Cumartesi günü Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda Cumhurbaşkanımız için düzenlenen “Büyük Buluşma”da desteğimizi bir kez daha göstereceğiz” dedi.

"KURULTAY KASIM VEYA ARALIK AYINDA OLACAK....ADAYIM”

Hüseyin Özgürgün, UBP’de kurultayın kasım veya aralık ayı gibi yapılacağını belirterek, politikada neler olacağının önceden bilinemediğini fakat kendisinin aday olmaması için hiçbir neden olmadığını ve kurultayda aday olacağını söyledi.

“HÜKÜMET, ÇOMAK SOKMAKTA ÜSTÜN BAŞARI GÖSTERİYOR”

Hükümetin, ülke sorunlarına çözüm veya katkı koyma yerine, “çomak sokmakta” üstün başarı gösterdiğini ileri süren Özgürgün, hükümet yetkililerinin dün söylediklerinin bugün tam tersini yaptıklarını da herkesin gözlemlediğini kaydetti.

Özgürgün sözlerini şöyle tamamladı:

“Meseleler karşısında doğruları söylemedikleri belgelerle kanıtlanmıştır. Yönetim Kurulu Başkanı’nın istifasına varan Vakıflar konusunda yaşananlar tamamen komedidir. Özkan beyin açıklamalarının Türkiye Cumhuriyeti devlet bakanı tarafından yalanlanmasını kamuoyunun değerlendirmesine bırakıyorum. Hele de bir kurumun başına atadığı bir bürokratın, Cumhuriyet Meclisi adına denetim yetkisi bulunan Anayasal kurumumuz Sayıştay ve bağlı olduğu Bakana karşı tavrını suskunlukla geçiştiren Özkan beyin çaresizliğine şaşmamak mümkün mü?”

(tak)

Bu haber toplam 1330 defa okunmuştur