1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Özgöçmen’in katil zanlısından iz yok
Özgöçmen’in katil zanlısından iz yok

Özgöçmen’in katil zanlısından iz yok

İskele’de 30 Eylül’de Hasan Işık Özgöçmen’i öldürmekten aranan Pakistan uyruklu Muhammad Salman’dan iz yok

A+A-

İskele’de seramik, heykel ve resim sanatçısı 53 yaşındaki Hasan Işık Özgöçmen’i öldürmekten aranan Pakistan uyruklu Muhammad Salman halen kayıp.

Zanlının olayın ardından Kıbrıs’ın güneyine kaçtığından şüphelenilirken, bu resmi makamlarca doğrulanmadı.

Polis ekipleri tarafından büyük titizlikle cinayet soruşturması sürerken, zanlının güneye geçtiğine dair henüz resmi bir tespitte bulunulmadı.

YENİDÜZEN’e bilgi veren İki Toplumlu Suç ve Suçlara İlişkin Teknik Komite'nin Eşbaşkanı Hakkı Celal Önen, zanlının güneye geçtiğine dair kesin bir bilgi olmadığını, güneyden de olumlu veya olumsuz bir cevap alınmadığını belirterek,  henüz bir tespitte bulunulmadığını söyledi.

Her yerde aranıyor

Ormanlık alanda kemerle boğularak öldürülen Özgöçmen’in kim ya da kimler tarafından öldürüldüğü, cinayetin işleniş nedeni hala çözülemedi.

Polis Basın Subaylığı 11 Ekim’de Hasan Işık Özgöçmen’in öldürülmesi olayıyla ilgili olarak, zanlı Pakistan uyruklu Muhammad Salman isimli şahısın arandığını duyurarak, fotoğraflarını yayınladı.

Polis ekipleri tarafından büyük titizlikle cinayet soruşturması sürerken, zanlının güneye geçtiğine dair iddialar gündeme geldi. Ancak resmi makamlar kesin bir tespitte bulunmadı.

 

 YENİDÜZEN’e bilgi veren İki Toplumlu Suç ve Suçlara İlişkin Teknik Komite'nin Eşbaşkanı Hakkı Celal Önen, zanlının güneye geçtiğine dair kesin bir bilgi olmadığını, güneyden de henüz olumlu veya olumsuz bir cevap alınmadığını belirterek, henüz herhangi bir tespitte bulunulmadığını söyledi.

 

Önen: “Zanlının güneye geçtiğine dair kesin bilgimiz yok

YENİDÜZEN’e bilgi veren İki Toplumlu Suç ve Suçlara İlişkin Teknik Komite'nin Eşbaşkanı Hakkı Celal Önen, zanlının aranmakta olduğunun güneydeki makamlara bildirildiğini ancak henüz olumlu veya olumsuz bir cevap alınmadığını, bir tespitte bulunulmadığını söyledi.

Önen, “zanlının güneye geçtiğine dair kesin bilgimiz yok. Güneye geçtiğinden şüpheleniliyor. Geçse bile kanunsuz yollardan geçmiştir. Tespiti henüz yapılamadı.  Güneyde olabileceğine dair bilgi verdik ama olumlu veya olumsuz bir cevap almadık.

Acılı aile YENİDÜZEN’e konuşmuştu:  “Hangi haklı gerekçe,  bu sonucu doğurtabilir?”

Hatırlanacağı üzere Özgöçmen’in acılı ailesi korkunç cinayetin ardından ilk kez YENİDÜZEN’e konuşmuş, “Cinayetin nedeninden çok, kimin yaptırdığı bizim için daha önemli. Hangi haklı gerekçe, bu sonucu doğurtabilir?” demişti.

Lefkoşa Devlet Hastanesi morgu önünde amcasının otopsi sonucunu beklerken yaşananları değerlendiren, Özgöçmen’in yeğeni,  Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Ali Özgöçmen, “Neticede bu ülkede herkes kendi yasasını, hukukunu uygulayacaksa, içinden çıkılmaz bir hale gelir” şeklinde konuşmuştu.

Özgöçmen, sürecin takipçisi olacaklarını, olayla ilgili polis tahkikatının tamamlanmasını beklediklerini söylemişti.

Özgöçmen, “Amcam, etrafı tarafından sessiz, sakin, mülayim bilinen, sevilen sayılan birisiydi. Birisiyle, problemi yoktu… Şaşkınlık yaşadığımız şey de tam da bu noktadadır” şeklinde konuşmuştu.

Olayın polis tarafından çözülmesini beklediğini söyleyen Özgöçmen, “Sürecin takipçisi olacağız. Polisin tahkikatı yürütmesini ve sonlandırmasını bekliyoruz” diye konuşmuştu.

Neler yaşanmıştı?

Lefkoşa Atatürk Meslek Lisesi’nde öğretmen olan 53 yaşındaki Hasan Işık Özgöçmen, İskele’de ormanlık alan içerisinde yarı çıplak ve boğazında kemerle ölü bulunmuştu.

Cesedi, sabah saat 07:30 sıralarında bölgede köpeğini dolaştırmaya giden bir polis bulmuştu.

Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz de olay yerine gelerek, ceset üzerinde incelemelerde bulunmuştu. Elde edilen bilgilere göre, Adli Tıp Uzmanı tarafından yapılan ilk incelemede cesedin en az 1 günlük olduğu, yüzünde ise darp izine rastlandığı ve kemerle boğularak öldürüldüğünün tespit edildiği öğrenilmişti.

Kemerle boğularak cinayete kurban giden 53 yaşındaki Hasan Işık Özgöçmen’in PJ 377 plakalı aracı olay yerinin yakınlarında bulunmuştu.

 Olay Yeri İnceleme Uzmanları tarafından araç üzerinde yapılan incelemenin ardından PJ 377 plakalı araç emare alınarak İskele Polis Müdürlüğü avlusuna çekilmişti.

Özgöçmen’in cep telefonunun ise aracı içerisinde bulunduğu öğrenilmişti.

İskele Polis Müdürlüğü ekipleri, cinayet ile ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlatmıştı.

yeniduzen-satin-aliniz-958.jpg

 

 

 

Bu haber toplam 2418 defa okunmuştur
İlgili Haberler