1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Özgecan Ölümsüzdür”
 “Özgecan Ölümsüzdür”

“Özgecan Ölümsüzdür”

Türkiye’de vahşice öldürülen Özge Can Aslan için bugün protesto yürüyüşü yapıldı.

A+A-

 

Zulme, işkenceye, şiddete ve tecavüze dikkat çekmek için sosyal medya üzerinden örgütlenen 100’e yakın kişi, Türkiye’nin Mersin ilinde geçtiğimiz günlerde vahşice öldürülen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için bir araya geldi.

Leman Cankat, Feyzan Korur ve Türel Özer Öksüzoğulları öncülüğünde son 24 saatte sosyal medya üzerinden örgütlenenler, bugün Özgecan Aslan için Lefkoşa’daki Selimiye Camii’nde temsili cenaze töreni ve yürüyüş düzenledi.

ÖZGECAN ASLAN CİNAYETİNE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN SİYAH GİYDİLER

“Şiddete Hayır” ve “Önce İnsan” vurgusu yapılan törene katılanların çoğu Özgecan Aslan cinayetine dikkat çekmek için siyah giydi.

Siyasilerin, siyasi partilerin kadın kollarından temsilcilerin, sendikacıların ve vatandaşların katıldığı temsili cenaze töreninde devlet ve özel okullardan öğrenciler de yer aldı. Törene aile büyüklerinin yanında gelen çocuklar da vardı.

“ORGANİZASYON KADIN-ERKEK AYRIMI GÖZETMEKSİZİN YAPILDI”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa milletvekilleri Zorlu Töre ile Ersin Tatar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski bakanlarından Şerife Ünverdi, Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Birinci de eyleme katılanlar arasındaydı.

Selimiye Camii’nde kılınan öğle namazının ardından Leman Cankat hazırlanan basın bildirisini okudu. Bu organizasyonun kadın-erkek ayrımı gözetmediğini aktaran Cankat, 20 yaşındaki bir insanın bu şekilde katledilmesine sessiz kalamayacaklarını vurguladı.

Cankat, “Önce insan, sonra insan, hep insan söylemleriyle hareket etmeyi becerebildiğimiz gün dünya daha yaşanır hal alacak” dedi.

“İSTERSEK YAPABİLİRİZ…”

Bir gecede sosyal medya üzerinden örgütlendiklerine ve böyle bir sonuca ulaştıklarına işaret eden Leman Cankat, “Çıkarsız ve beklentisiz şekilde, istersek yapabiliriz” ifadesine yer verdi.

Leman Cankat’ın ve Feyzan Korur’un günle ilgili şiirler okuduğu törende, kırmızı karanfiller ve çiçekler dağıtıldı, özellikle öğrenciler Özgecan Aslan’ın fotoğraflarını taşıdı.

Türel Özer Öksüzoğulları ise buradaki konuşmasında Lefkoşa Türk Belediyesi’ne (LTB), Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne, Din İşleri Başkanlığı’na, Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK), basın organlarına ve temsili cenaze töreninin düzenlenmesine katkı koyanlara teşekkürlerini iletti.

TEMSİLİ TÖREN TURİSTLERİN DE DİKKATİNİ ÇEKTİ

Bu arada Selimiye Camii’ni ziyaret eden turistler, basının yoğun ilgi gösterdiği temsili cenaze töreni eylemi konusunda bilgi edinmek istedi. Olanları dikkatle izleyen turistlere farklı dillerde bilgi verildi.

TABUT ALKIŞLARLA OMUZLANDI

Konuşmaların ardından üzerinde Özgecan Aslan’ın fotoğraflarının bulunduğu boş tabut alkışlarla omuzlara alındı ve Kuğulu Parka doğru yürüyüşe geçildi. TDP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Birinci ve UBP milletvekili Töre de bir süre tabutu taşıdı.

Yürüyüşün en önündekiler ise üzerinde “Özgecan Ölümsüzdür” yazılı bir çelenk taşıdı.

“BU SON OLSUN…”

“Şiddete Hayır”, “Kalbin Nur Mekanın Cennet Olsun” gibi pankartların da açıldığı yürüyüşte “Bu Son Olsun”, “Kadına, İnsana Şiddete Hayır” “Özgecanlar Ölmesin” gibi sloganlar da atıldı.

Alkışlar eşliğinde tamamlanan yürüyüş sonrasında Özgecan Aslan’ın temsili tabutu LTB’nin cenaze aracına bırakıldı. Girne Kapısı’ndaki Atatürk Büstü’nde bir dakikalık saygı duruşunda bulundu, ardından İstiklal Marşı okundu. Özgecan için hazırlanan çelenk ve fotoğraflar büste bırakıldı.

(tak) 

 

Bu haber toplam 2101 defa okunmuştur