1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Özersay:“Yalan beyan, 1 ila 3 yıl arasında hapis istemiyle Savcılık’a gidecek”
Özersay:“Yalan beyan, 1 ila 3 yıl arasında hapis istemiyle Savcılık’a gidecek”

Özersay:“Yalan beyan, 1 ila 3 yıl arasında hapis istemiyle Savcılık’a gidecek”

Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay, milletvekillerinin mal beyanlarının açılmaya başlandığını, iki gün sonra da parti başkanlarının beyanlarının açılacağını açıkladı.

A+A-

Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay, Cumhuriyet Meclisi’nde milletvekillerinin mal beyanlarının açılmaya başlandığını, iki gün sonra da parti başkanlarının beyanlarının açılacağını ifade etti.

Geçtiğimiz akşam Genç TV’de yayınlanan Mustafa Alkan’ın hazırlayıp sunduğu Er Meydanı’na katılan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı, Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, “Soru işareti içeren ani artış, servet/mal gizleme, önemli artışı beyan etmeme, yalan beyan gibi soru işareti olması durumunda 1-3 yıl hapis istemiyle Savcılık’a gidecek” şeklinde konuştu.

“Başka örnekler de olacak”

Meclis’te bir milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması için Savcılık’tan yazı geldiğini ve iç tüzük gereği konunun komiteye gönderildiğini belirten Başbakan Yardımcısı Özersay, başka örnekler de olacağını kaydetti.

“Koalisyon ortakları dokunulmazlıkla ilgili yasaya el kaldırmazsa, yürümez”

Geçtiğimiz akşam Genç TV’de yayınlanan Er Meydanı’nda Mustafa Alkan’ın sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı, Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, koalisyon ortakları eğer dokunulmazlıkla ilgili yasaya el kaldırmazsa, koalisyon protokolünde yazılanları bilerek ve isteyerek yerine getirmezse bu ortaklığın yürümeyeceğini söyledi.

Özersay, “Biz bakan olmak için değil ülkedeki yıkımı kaldırmak, bir şeyler yapmak için hükümete girdik” şeklinde konuştu.

Bunlar olmazsa hükümetten çıkmak için tereddüt etmeyeceklerini kaydeden Kudret Özersay, bugün yürünen yolun doğru olduğunu ve tereddütsüz hükümette yer aldıklarını belirtti.

 

 

yeniduzen-satin-aliniz-465.jpg

Bu haber toplam 1997 defa okunmuştur
Etiketler :