1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Özersay’ın adaylığına Güney’den yorum
Özersay’ın adaylığına Güney’den yorum

Özersay’ın adaylığına Güney’den yorum

“Kudret Özersay’ın adaylığından karmaşıklıklar”

A+A-

Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay’ın 2015’te yapılacak seçimde “KKTC Cumhurbaşkanlığı”na talip olduğunu açıklamasını gündemine alan Kıbrıs Rum basını, bu durumun “müzakere prosedürünü de önemli ölçüde etkilemekte olduğu” yorumunda bulundu.

Fileleftheros; “Kudret Özersay’ın Adaylığından Karmaşıklıklar” başlıklı haberinde, “zaman geçtikçe Eroğlu’nun da aday olması senaryosu güçlendiğinden, Özersay’ın aday olacağını açıklamasının olguları karmaşıklaştırdığını” yazdı.

“Her iki adayın da müzakerelere oturmasının ne anlama geleceği kolayca anlaşılabilir” yorumunu yapan gazete, devamla Özersay’ın Kıbrıs Türk basınına adaylığıyla ilgili yaptığı açıklamasının satır başlarına yer verdi.

Politis de, Kıbrıs Türk basınını kaynak göstererek, “Özersay da Kesin Olarak Kıbrıs Türk ‘Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’ Alanında... Bağımsız Oynayacak” başlığıyla aktardığı haberinde, Özersay’ın seçimlerin resmen açıklanmasına kadar müzakereci kalacağını açıkladığını kaydetti, ancak Eroğlu tarafından (görevinden) uzaklaştırılması ihtimali de bulunduğu yorumunu yaptı.

Haravgi de haberi; “Özersay Da ‘Adaylığını’ Açıkladı... Eroğlu, Müzakerecisine Rakip Olup Olmayacağını Kasım’da Açıklayacak” başlığı altında özetledi. TAK

Bu haber toplam 1470 defa okunmuştur