1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Özersay: “Vatandaş süslü sözlerden sıkıldı”
Özersay: “Vatandaş süslü sözlerden sıkıldı”

Özersay: “Vatandaş süslü sözlerden sıkıldı”

Özersay Gönyeli bölgesine giderek vatandaşlarla bir araya geldi ve bazı medya kuruluşlarını ziyaret ederek ülkedeki sorunların çözümüne dair görüşlerini ve Cumhurbaşkanlığı adaylığını anlattı.

A+A-

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, vatandaşların süslü sözlerden sıkıldığını, artık adil hizmet istediğini ve bunu da bir siyasi partiye vefa borcu olmayan, işinin ehli bir Cumhurbaşkanının yapabileceğini gördüğünü söyledi. Özersay “ülkenin dört bir yanında yaptığım temaslarda vatandaşların artık partizanlık ve adam kayırmacılık yapmadan, herkese eşit mesafede duracak ve dışarıda hepimizi gurur duyacağımız şekilde temsil edecek bir Cumhurbaşkanı talebi olduğunu görüyorum” dedi. Özersay Gönyeli bölgesine giderek vatandaşlarla bir araya geldi ve bazı medya kuruluşlarını ziyaret ederek ülkedeki sorunların çözümüne dair görüşlerini ve Cumhurbaşkanlığı adaylığını anlattı.

Ziyaretleri sırasında konuşan Özersay gerek çözüm süreçlerinde gerekse müzakereler dışındaki uluslararası konularda Kıbrıslı Türklerin haklarını en iyi şekilde anlatabilmek için Cumhurbaşkanı olarak olumlu, yapıcı ve yaratıcı bir duruşa sahip olacağını vurguladı. Özersay “oturup izleyen değil, uygulanacak politikaları belirleyen, hatta gerektiğinde Türkiye’nin Kıbrıs konusundaki dış politikasının şekillenmesinde de rol oynayabilecek olan yeni liderliğe ihtiyacımız vardır ve bunu yapabileceğimi bildiğim ve geçmişte de bu konuda tecrübe sahibi olduğum için bu yola çıktım. Uluslararası alanda sürekli girişimde bulunan, Kıbrıs Türkünün hayatının sadece müzakerelerden ibaret olmadığını, olmaması gerektiğini akılda tutarak aktif ve yapıcı bir diplomasi izlememiz şarttır. Genç, dinamik ama yanı zamanda da bu konuda tecrübeli bir Cumhurbaşkanının dışarıda bizi iyi temsil etmesi, Kıbrıs Türküne kazandıracaktır. Diplomasi, hukuk, siyaset bilimi ve genel anlamda uluslararası ilişkiler konusunda uzmanlığı olan, yabancı dile hakim birisinin bu ülkeye ve Kıbrıs Türk’üne çok şey verebileceğine, Kıbrıslı Türklerin bölgesel bir aktör olmasını mümkün kılabileceğine inanıyorum. İşte tam da bu alanlarda eğitim almış ve uygulamada da yıllarını bu konulara vermiş birisi olarak sizleri en iyi şekilde temsil edebileceğime inandığım için bu yola çıktım’’ dedi.


“Gelen Tepkiler Çok Olumlu”

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, toplumun farklı kesimlerinden Cumhurbaşkanlığı adaylığına gelen destekten memnun olduğunu vurgulayarak “gelen tepkiler çok olumludur, bize ve ortaya koyduğumuz düşüncelere olan destek hızla büyüyor. Bunu görmekten ayrıca memnuniyet duyuyorum” dedi. Toplumdaki değişim talebinin sandığa da yansıyacağını dile getiren Kudret Özersay “Cumhurbaşkanlığı seçimi sadece bir başlangıç olacak, bu noktadan başlayarak ülkedeki siyaset anlayışında ciddi bir değişim olacağını düşünüyorum. Bu seçimle birlikte Kıbrıs Türk siyasetinde bir dönem kapanacak. Halkı yoran, özgüvenini yitirmesine neden olan bir siyaset anlayışının son dönemlerini yaşıyoruz. Bu ülkenin artık 1970’lerin ve 1980’lerin siyaset anlayışı ile yönetilmesi de, aynı şekilde sadece süslü sözlerle insanımızın gözünü boyamaya çalışan bir siyaset anlayışı ile de yönetilmesi mümkün değildir. İşte bu açılardan Cumhurbaşkanlığı seçimleri siyasette bir kırılma noktası olacak” dedi.

Bu haber toplam 1653 defa okunmuştur