1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Özersay vaatlerini anlattı
Özersay vaatlerini anlattı

Özersay vaatlerini anlattı

Özersay, sivil toplum örgütlerine ziyaretleri çerçevesinde Kıbrıs Türk Ebeler ve Hemşireler Sendikası yetkilileriyle bir araya geldi

A+A-

 

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, sivil toplum örgütlerine ziyaretleri çerçevesinde Kıbrıs Türk Ebeler ve Hemşireler Sendikası yetkilileriyle bir araya geldi ve bir televizyon kanalında seçilmesi durumunda yapacağı icraatları anlattı.  Bürosundan yapılan açıklamaya göre Özersay,televizyon kanalında yaptığı konuşmada,özetle şunları söyledi:
“Ülkenin dört bir yanında çok sayıda vatandaş ile konuşuyorum. Bugün vatandaşın yaşadığı en önemli sorunlardan biri bankalardan alınan borçların geriye ödenemiyor olmasıdır. Borçların yeniden yapılandırılması için yasa yapıldı ancak bu ülkede hala bir faiz yasası yoktur. Faize faiz, fahiş faiz uygulaması herkesin belini büktü ve bükmeye de devam ediyor.

Cumhurbaşkanı görevine geldiğim taktirde faiz yasasının yapılması için konuyu Bakanlar Kurulu’nun ve Meclis’in gündemine taşıyacağım. Vatandaşın canını yakan bu konuda adım atmak artık kaçınılmazdır.”

Ülkede hem borçluların, hem de alacaklıların sıkıntı çektiğini söyleyen Özersay, “İnsanımızın geleceğe dönük olarak umudunu kıran bu durumu görüp de harekete geçmeyenleri anlamakta zorlanıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, Ebeler ve Hemşireler Sendikası’nı ziyaretinde de, pek çok meslek örgütünde Meclis’te bekleyen meslek yasaları konusunda ciddi şikayetler olduğunu gözlemlediğini kaydetti. TAK

 

Bu haber toplam 1275 defa okunmuştur