1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Özersay parti kurma iddialarını yanıtladı
Özersay parti kurma iddialarını yanıtladı

Özersay parti kurma iddialarını yanıtladı

Özersay, bu aşamada siyasi parti kurma kararı vermediklerini, gerekli istişareleri yaptıktan sonra siyasi bir oluşuma gidip gitmeme konusunda kararını kamuoyu ile paylaşacağını söyledi.

A+A-

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bağımsız aday olarak katılan Prof. Dr. Kudret Özersay parti kuracağına ilişkin iddialar konusunda bir açıklma yaptı. Özersay, bu aşamada siyasi parti kurma kararı vermediklerini, gerekli istişareleri yaptıktan sonra siyasi bir oluşuma gidip gitmeme konusunda kararını kamuoyu ile paylaşacağını söyledi. Kudret Özersay basın ofisi aracılığıyla yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Cumhurbaşkanlığı seçimleri ertesinde düzenlediğimiz basın toplantısında da vurguladığım üzere bundan sonra nasıl bir yol yürüneceğine yapacağımız istişareler sonucunda karar vereceğiz. Evet biz Cumhurbaşkanlığı seçimine parti kurmak için girmedik dedik. Nitekim seçimi gerçekten kazanabileceğimize inandığımız için girdik ve kazanmaya çok yaklaştığımızı, en iddialı adaylardan birisi olduğumuzu da kanıtladık. Bugün için de parti kurmak yönünde bir kararım yoktur. En baştan itibaren söylediğim üzere bundan böyle yürünecek olan yolun ne olacağını, talebin de, ihtiyacın da, potansiyelin de sağlıklı şekilde belirlenmesi ertesinde kararlaştırmak gerekir. Bu nedenle önceden sözünü ettiğim istişarelere bir süredir başladık. Çok farklı kesimlerle toplantılar yapıp, bölge ziyaretleri gerçekleştireceğiz ve ona göre karar vereceğiz. Yani yapacağımız istişareler çerçevesinde bir değerlendirme yapacağız ve bir karar vereceğiz. Özetle yeni bir siyasi oluşum kurma yönünde alınmış bir kararımız yoktur. Önce istişare edeceğiz, değerlendireceğiz ve günü geldiğinde kararımızı kamuoyu ile paylaşacağız. Kamuoyundan ricam; o gün gelene değin benim yapacağım açıklamalar dışındaki açıklamalara ya da yapılacak haberlere kimse itibar etmesin.”

Yeni Yol, Ancak Yeni Yüzler ve Yeni Siyaset Anlayışıyla Mümkün

Prof. Dr. Kudret Özersay tarafından yapılan açıklamada ayrıca şu ifadelere de yer verildi: “Geldiğimiz aşamada yeni bir siyasi oluşuma ihtiyaç duyulduğunu söyleyen, bunu açıktan talep edenler vardır. Ancak bu yeni bir siyasi oluşum konusunda mutlaka yeterli ve gerekli talep ve potansiyel olduğu anlamına gelmez. Sağlıklı sonuçlar almak için sağlıklı değerlendirmeler yapmak gerekir. Ancak bu aşamada bildiğim net bir şey var: Vatandaşların beklentisi yeni bir yolun yeni yüzlerle, yeni siyaset anlayışına sahip olan isimlerle yürünmesidir. Günün sonunda vereceğim karar ne isterse olsun Halkın bu beklentisine ters bir şey yapmayacağımı şimdiden herkesin bilmesini isterim. Toplumdaki nabzı tutmak için tüm kesimlerle tabi ki görüşeceğim ve görüşmekteyim de. Ancak bu, toplumun yeni, genç, dinamik ve eğitimli insanlarla yeni bir yol yürünmesi yönündeki talebine ters davranacağımız anlamında yorumlanmamalıdır. Cumhurlaşanlığı seçimleri sonucunda halk iradesine çeşitli algı oyunlarıyla ve anketler kanalıyla yapılan tüm müdahalelere rağmen almış olduğumuz ciddi oy oranı bazı kesimleri ciddi şekilde rahatsız etmiş olmalı ki sürekli kendi istedikleri ya da beğendikleri şekilde söylentiler ortaya atıyorlar. Kaygılanmakta tabi ki haklıdırlar çünkü bugün toplumda bize dönük, ortaya koyduğum yeni siyaset anlayışına dönük çok geniş bir destek olduğunu görmemek mümkün değil. Ancak kimseyi ve kendilerini kandırmaya çalışmasınlar.Kıbrıs Türk halkı, istişarelerimiz sonucunda böyle bir karar verirsek olası bir yeni yolu, yeni bir siyaset anlayışıyla ve yeni yüzlerle birlikte yürüyeceğimi çok iyi bilir.”

Bu haber toplam 1875 defa okunmuştur