1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Özersay: Oyun ortada
Özersay: Oyun ortada

Özersay: Oyun ortada

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, United Media Group’u ziyaret etti, seçim sürecine yönelik açıklamalarda bulundu

A+A-

YENiDÜZEN Haber Merkezi

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, seçim sonucunun şimdiden öngörülebilir olmadığını, hem kararsız seçmenlerin arttığını hem de eskiye oranla partilerin blok oylarının etkisi kaybettiğini ifade ederek, “Oyun ortada” dedi.
Özersay ve ekibi, dün United Media Gruop’u ziyaret ederek, Genel Müdür ve Yayın Yönetmeni Cenk Mutluyakalı,  Yayın Koordinatörü Tayfun Çağra ve Haber Müdürü Fayka Arseven ile görüştü.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
Özersay, bu seçim seçmeni kendi tercihini kendisinin yapacağını vurguladı ve seçimde başarılı olacağını söyledi. 

Özersay: Yeni siyaset anlayışına ihtiyaç var
“Önümüzdeki süreçte toplumun demokratik bir süreç yaşayarak, sağlıklı bir seçim ve karar vermesini önemsiyorum” diyen Özersay,  “yeni siyasete ihtiyaç olduğu kanaatindeyim” açıklamasında bulundu.
“Dünyaya ayak uydurabilen, çağdaş bir siyasetin bu ülkede gerçekten, sadece Cumhurbaşkanlığı düzeyinde değil, her düzeyde ihtiyaç olduğu inancındayım” ifadesinde bulunan Özersay, “Bunu da yeni siyaset aylayışını ortaya koyanlar tarafından hayata geçirebileceğine inanıyorum. Adaylığımda bu çerçevede gündeme geldi” dedi.

“Halk kararını kendisi verecek”
Özersay, adaylığın gündeme gelişini de şu sözlerle anlattı:
“Yeni siyaset anlayışının bir parçası olarak, toplumun aday olanları denetlemesine imkan vermek adayların mal beyanı yapması ve tüm adayların kamuoyu önüne çıkıp, ne düşündüklerini anlatmaları için bir adım attım.
Görüyorum ki bazı adaylar halen daha yanıt vermiş durumda değildir.
Ama artık toplum, sözünde duran, dürüst ve dünyadaki gelişmeleri de takip edip, Kıbrıs Türkü’nü kapsamlı çözüm vizyonuyla çözümden yana duruş sergileyen, dünyada, müzakere masasında iyi şekilde temsil edecek, içerdeki sorunların çözümü ile ilgili olarak da medeni yaklaşımlarıyla hem hükümet hem de meclis ile yakın işbirliği içinde çalışacak yeni bir lidere ihtiyaç duymaktadır.
Cumhurbaşkanlığı adaylığım bu bağlamda gündeme geldi. Önümüzdeki süreç çok önemli olacak. Ben geçtiğimiz yıllara oranla halkın ağırlıklı olarak kararının kendisinin vereceği bir süreçten geçeceğine inanmaktayım. O eski siyaset anlayışını biraz daha törpülemek gerekiyor. Bu anlamda medyanın desteği de çok önemlidir.”

“Kararsız sayısı arttı, blok oylar etkisini kaybetti”
Seçim sonucunun ise  şimdiden öngörülür olmadığına değinen Özersay, “Oyun ortada” dedi. Bunun iki sebebi olduğuna işaret eden Özersay, “Birincisi; ciddi anlamda kararsız seçmen sayısı arttı ve çeşitli nedenlerden ötürü seçmen kendi kararını kendi verecek. İkincisi ise; Siyasi partilerin kendi içlerinde bile güvensizlikleri var ve eskiye oranla blok oylar etkisini kaybedecek” dedi.

Mutluyakalı: Umarız adaylar kendilerini sorgulatmaktan çekinmez
Genel Müdür ve Yayın Yönetmeni Cenk Mutluyakalı da, ziyaretti için Özersay’a teşekkür ederek “Yenidüzen ve Kanal Sim siyasi geleneği olan bir yer. Bir yandan o geleneği devam ediyor ama öte yandan yeni medya anlayışları içerisinde bizim görevimiz herkesin sesini duyurabilmektir” dedi.
Mutluyakalı, “Önümüzdeki günlerde Haber Merkezi’ndeki arkadaşlarımız sizinle röportaj yapacak. Umarız diğer adaylarda olumlu yanıt verir ve kendilerini sorgulatmaktan çekinmezler” ifadesinde bulundu.
Gazetecilerin propaganda aracı olarak görüldüğüne de değinen Mutluyakalı son olarak şunları söyledi:
“Aslında gazeteciler sorguladıkları zaman kıymetlidir çünkü bu sorgulama görevini yurttaş adına yapıyorlar. Gazeteciler, propagandacı, reklamcı değildirdir. Ama ne yazık ki hem reklam veren şirketler hem de siyasetçiler tarafından gazeteciler böyle görülüyor. Bizim en temel görevlerimiz sizlerin sesini to

Bu haber toplam 2426 defa okunmuştur