1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Özersay, Londra’da Kıbrıs müzakereleri konusunda seminer verecek
Özersay, Londra’da Kıbrıs müzakereleri konusunda seminer verecek

Özersay, Londra’da Kıbrıs müzakereleri konusunda seminer verecek

Eski müzakereci Kudret Özersay, Londra’da, Kıbrıs müzakereleri konusunda iki seminer verecek.

A+A-

 

Eski müzakereci Kudret Özersay, Londra’da, Kıbrıs müzakereleri konusunda iki seminer verecek.
2012’de kurulan ve gönüllüler tarafından yürütülen bir lobi grubu olan, İngiltere’deki Kıbrıs Türk Diasporası ve ilgili diğer taraflarla Kıbrıs sorununu konuşmak ve bu konu hakkındaki görüşleri paylaşmak için çaba gösteren Britanyalı Kıbrıslı Türkler Derneği’nin organizasyonunda düzenlenen seminerler, 11 ve 12 Eylül’de gerçekleşecek.
Britanyalı Kıbrıslı Türkler Derneği’nden yapılan açıklamaya göre, Eski müzakereci Kudret Özersay, biri Türkçe diğeri İngilizce dilinde vereceği iki seminerde, şu anki görüşmeler etrafında oluşan spekülasyonlar ve oluşacak muhtemel uzlaşmanın içeriğine değinecek.
“ ‘Nasıl Bir Çözüm? Yarım Asırlık Kıbrıs Müzakereleri?’ başlıklı seminerler; mülkiyet, toprak ve güvenlik gibi iki tarafın da uzlaşma konusunda zorluk çektiği konuların yanı sıra uzlaşmaya varılan konuları da içerecek” denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Prof. Dr. Özersay aynı zamanda Kıbrıs’ın Avrupa Birliği üyeliğinin, Birleşmiş Milletler’in uzlaşma için koyduğu parametreleri nasıl etkileyeceğinin ve dikkat edilmesi gereken hususları da ele alacak. Prof. Dr. Özersay konuşmasının sonunda, 50 yıl süren görüşmelerin ardından şu anki duruma bakarak bir çözümün gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini ve eğer gerçekleşirse bunun nasıl bir çözüm olabileceğini inceleyecek ve kendi değerlendirmesini katılımcılarla paylaşacak. Her iki etkinlik de Prof. Dr. Özersay’ın katılımıyla gerçekleşecek soru-cevap bölümüyle son bulacak.”
Seminerlerle ilgili program şöyle:
“İngilizce seminer: 19:45, 11 Eylül Cuma 2015, Bromley Central Library, large hall (4th floor), High Street, Bromley, Kent BR1 1EX
Türkçe seminer: 19:45, 12 Eylül Cumartesi 2015, Hornsey Vale Community Centre, 60 Mayfield Road, London, N8 9LP.” (tak)

Bu haber toplam 1401 defa okunmuştur