1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Özersay Lefke'yi ziyaret etti
Özersay Lefkeyi ziyaret etti

Özersay Lefke'yi ziyaret etti

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Doç. Dr. Kudret Özersay, Lefke ve bölgesi sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya gelerek, Cengiz Topel Hastanesi konusundaki eylemlerin nedeni olan sorunları dinledi.

A+A-

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Doç. Dr. Kudret Özersay, Lefke ve bölgesi sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya gelerek, Cengiz Topel Hastanesi konusundaki eylemlerin nedeni olan sorunları dinledi.

Kudret Özersay ayrıca Kamu Araçları İşletmecileri Birliği’ni (KAR-İŞ) de ziyaret etti.

Özersay, “Bu ülkeyi yönetenler, Cumhurbaşkanından hükümetine, Lefke’nin sesine kulak vermelidir. Lefke sadece Cengiz Topel Hastanesi konusunda değil, başka pek çok konuda kendini yalnız hisseden, unutulmuş hisseden bir bölgeye dönüştürüldü. Zaten genel anlamda siyasete ciddi bir güvensizlik var, şimdi Lefke konusunda kendi içinde çelişkili o kadar çok şey söyleniyor ve yapılmıyor ki o güvensizlik burada artık hat savhaya ulaşmış durumdadır” dedi.

Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Özersay, görüşmede yaptığı konuşmada, ülkede çözümsüzlüğün yarattığı belirsizliğin Lefke bölgesinde çok daha ağır ve derinden hissedildiğini söyledi. Farklı milletvekillerinin oy hesabı yaparak bu bölgeyi göz ardı ettiği yönünde ciddi bir rahatsızlık bulunduğunu vurgulayan Özersay, “Tüm vatandaşlar gibi Lefke ve bölgesinde yaşayan insanların da sosyal devlet anlayışının en temel unsurlarından olan sağlık hizmetini insanca almak istiyor” dedi.

Özersay, “Oysa devlet kendi doktorunun dahi görev yerini belirlemekte aciz kalıyorsa bu devletin hükümetinin de, Anayasa'da ‘devletin başı’ olarak tanımlanan Cumhurbaşkanı'nın da bu durumdan rahatsız olması ve bu sorunun çözümü için sözler vermek ya da çelişkili açıklamalar yapmak yerine somut adımlar atması gerekir” şeklinde konuştu.

“ÇEKİNECEĞİM BİR HÜKÜMET YAHUT SİYASİ PARTİ OLMAYACAK”

Kudret Özersay, Cumhurbaşkanlığı görevine gelmesi durumunda, gerek Meclis’e, gerekse Bakanlar Kurulu’na bu bölgenin sorunlarının palyatif tedbirlerle değil bütüncül bir eylem planı ile çözümlenebilmesi için bir öneri getireceğini ve adım atılmasını sağlamak için ağırlığını koyacağını söyledi.

Özersay, “Maalesef bugüne değin Cumhurbaşkanlığı sadece müzakerecilik olarak görüldü, oysa iç sorunların çözümü konusunda ciddi yetkileri ve görevleri bulunan bu makamın sorunların çözümü, hükümetlerin hizmet üretmesi için ciddi adımlar atabileceği ortadadır. Göreve gelmem durumunda bu adımları atmaktan çekinmeyeceğim. Neden mi? Çünkü küstürmekten çekindiğim bir hükümet ya da özel yakınlık duyduğum bir siyasi parti olmayacak” dedi.

Kudret Özersay, Lefke bölgesi sivil toplum örgütleri temsilcilerinin siyasilere dönük yaşandığı güvensizliğin sadece Cengiz Topel Hastanesi konusuyla sınırlı olmadığını söyledi. Özersay, CMC’den üniversiteye, petrol dolum tesisinden bölgede yapılabilecek yeni bir limana ve daha başka pek çok soruna ilişkin sürekli birbiriyle çelişkili açıklamalar gördüklerine ve haklı olarak tüm huzurlarının kaçtığına dikkat çekti.

“HAKİMİYETÇİ BİR ANLAYIŞI KABUL ETMEYİZ”

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay Kamu Araçları İşletmecileri Birliği’ni (KAR-İŞ) de ziyaret etti.

Özersay, KAR-İŞ  başkanı Menteş Aytaç ve üyelerini ziyaret ederek, vizyonunu ve neden aday olduğunu da anlattı. KAR-İŞ üyelerinin sorunlarını da dinleyen Özersay, ülkede taşımacılık alalnında yaşanan sorunlardan, güneye araçların geçişine dair var olan sıkıntılara dair soruları da yanıtladı.

Özersay, geçmişte kamu araçlarının güneye geçişi konusunda birtakım görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, Rum tarafının tavrının paylaşımcı değil çoğu zaman hâkimiyetçi olduğunu söyledi. Özersay Rum tarafının paylaşımcı olma yönünde açık olması halinde kapsamlı bir çözümün daha kolay bulunabileceğine dikkatleri çekti.

Çözümün olması için her iki tarafın da paylaşmaya hazır olması gerektiğini ancak hâkimiyetçi bir yaklaşımı kendilerinin de kabul edemeyeceğine vurgu yapan Özersay, Kapalı Maraş’ın Kıbrıs Türk yönetimi altında açılmasının sorulması üzerine, artık bir adım atılması gerektiğini ve bu yönde atılacak bir adımla sadece Kıbrıs Türkü’nün değil, herkesin pek çok kazanımı olabileceğini savundu.(TAK)

Bu haber toplam 1701 defa okunmuştur