1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Özersay: Kemik oylar eriyor
 Özersay: Kemik oylar eriyor

Özersay: Kemik oylar eriyor

Özersay, Balıkesir, Meriç Akıncılar, Beyarmudu Ve Pile’yi ziyaret etti

A+A-

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, Balıkesir, Meriç, Akıncılar, Beyarmudu ve Pile köylerini ziyaret etti.

Kudret Özersay Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Özersay, siyasette “kemik oylar” denilen oylarda çok ciddi bir erime yaşandığını, vatandaşların artık hiç sorgulamadan partinin söylediğini yapmak yoluna gitmediğini, doğru ile yanlışı, iyi ile kötüyü, işin ehli olan ile diğerlerini çok iyi ayırabildiğini söyledi.

“Siyasette de, siyasal eğilimlerde de ciddi bir değişimin eşiğindeyiz” diyen Özersay, “vatandaş siyasi partilerin yöneticilerinin kendilerine vereceği direktifleri dinlemek yerine kendisi seçmek istiyor. Bu da demokrasimiz ve ülkemizin geleceği açısından son derece olumlu bir gelişmedir. Bu kısır döngüyü Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde mutlaka kıracağız, siyasetin yeni nesillerin farklı yaklaşımlarıyla kabuk değiştirmekte olduğunu gözlemliyorum” şeklinde konuştu.

Özersay gerçekleştirdiği ziyaretlerde Cumhurbaşkanının yasal ve anayasal görevlerini anlatarak, belli bazı niteliklere ve özelliklere sahip bir cumhurbaşkanının Kıbrıslı Türkleri çok iyi bir yere ve aydınlık bir noktaya taşıyacağını vurguladı.

“Cumhurbaşkanlığı makamı, emeklilik makamı değil”

Özersay, bağımsız ve tarafsız cumhurbaşkanının içerideki ve dışarıdaki sorunların çözümü ile ilgili enerjisi ve dinamizmi olması durumunda bu görevi çok daha iyi yapabileceğini dile getirerek, cumhurbaşkanlığı makamının emeklilik makamı olmadığını vurguladı.

Anayasa ve yasaların Cumhurbaşkanına verdiği yetkileri de açıklayarak bu yetkiler çerçevesinde partizanlığın ve adam kayırmacılığın önlenmesi için ne gibi adımları nasıl atacağını anlatan Özersay, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu makama bugüne kadar müzakerecilik gözü ile bakıldığını belirtti.
Özersay, Cumhurbaşkanlığının sadece müzakerecilikten ibaret olmadığını, uluslararası alanda Kıbrıs Türk halkını kimin temsil edeceğinin bu seçimle belli olacağını vurguladı.

Özersay, cumhurbaşkanlığı makamının uluslararası alanda kabul edilen bir makam olduğuna dikkat çekerek, böyle bir makamda Kıbrıs Türk halkını temsil edecek kişinin önemine işaret etti.

Dünyanın diğer aktörleri ve başka devletlere, Türkiye ile olan ilişkilerde diplomasiden anlayan, uluslararası hukuk ve yabancı dile hâkim olan kişinin Kıbrıslı Türkleri çok daha iyi temsil edebileceğini belirten Özersay, müzakere tecrübesi olmasının da Kıbrıslı Türklere artı getiren bir durum olacağını söyledi.

“12 yıl boyunca müzakerecilik yaptım”

Özersay, “Bu alanlarda eğitim almış,12 yıl boyunca müzakerecilik yapmış ve yıllarını bu alanda veren birisi olarak sizleri en iyi şekilde temsil edebileceğime inandığım için bu yola çıktım’’ dedi.

Özersay, icranın iki ayağından birisinin hükümet, diğerinin ise Cumhurbaşkanı olduğun söyleyerek, Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinden dolayı belli başlı yetkilere sahip olduğunu hatırlattı.

Cumhurbaşkanının yapması gereken görevler ve atması gereken adımlar olduğunu hatırlatan Özersay, hükümetin atması gereken adımları atmadığını savundu, Kamu Hizmet Komisyonu’ndaki sorunlara dikkat çekti.

Özersay toprak ayarlaması ve harita konusuna da değinerek, bazı bölgeleri verilecekmiş gibi gösteren ve bunun yaratacağı korku ile siyaset yapanların bu ülkeye zarar verdiklerine dikkat çekerek, şöyle devam etti:

“Bu türden yaklaşımlar ekonomik ve sosyal yaşamı olumsuz yönde etkiliyor, çözüm süreci ciddi bir aşamaya gelmedikçe bu konuların her ikide birde ısıtılıp halkın önüne getirilmesi toplum olarak etkiledi.”

Özersay müzakerelerin sonuca doğru gitmesi halinde, son aşamada yapılacak olan toprak müzakeresinde 10 yıl önce adı geçen yerler verilecekmiş gibi davranıldığını, bu yönde bir algı yaratılmasına izin vermenin son derece yanlış olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanın sadece müzakere masasında değil, müzakere masasının dışında da Kıbrıslı Türkleri uluslararası alanda görünür kılmak, haklarını savunmak, uluslararası alanda bu halkı hak ettiği gibi temsil etmek görev ve sorumluluğuna sahiptir diyen bağımsız aday Özersay, Cumhurbaşkanının belirli bir siyasi partiye vefa borcu olmaması gerektiğinin önemine değindi. TAK

Bu haber toplam 1514 defa okunmuştur