1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Özersay: “Karpaz bölgesine gereken ilgiyi göstereceğim’
Özersay: “Karpaz bölgesine gereken ilgiyi göstereceğim’

Özersay: “Karpaz bölgesine gereken ilgiyi göstereceğim’

t Özersay, Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Karpaz bölgesine gereken ilgiyi göstereceğini söyledi.

A+A-

 

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Karpaz bölgesine gereken ilgiyi göstereceğini söyledi.
Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre Özersay, dün Sipahi köyünü ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Özersay, 19 Nisan’da gerçekleşecek olan cumhurbaşkanlık seçimi ile ilgili vizyonunu anlatarak, soruları yanıtladı.

Özersay, burada yaptığı konuşmada sadece ülke genelinde değil özellikle Karpaz ve civar köylerde yaşanan işsizlik ve ekonomik sıkıntıların farkında olduğunu söyledi. Özersay, bu sorunların aşılabilmesi için başta Kapalı Maraş’ın Kıbrıs Türk yönetimi altında açılması ve gençlere iş imkânı yaratılması olmak üzere bakanlar kuruluna başkanlık ederek hükümetin bu bölge ile ilgili adım atmasını sağlayacağını söyledi.

Kudret Özersay, bu kadar yıldır bölgenin gençlerinin göz ardı edildiğini, insanların hayatını olumsuz yönde etkileyen belirsizlikleri ortadan kaldırma görevinin ülkedeki tüm makamlar kadar devletin başı olan cumhurbaşkanının da sorumluluğu olduğunu vurguladı. Özersay, “Müzakere masasında haklarımızın en iyi şekilde savunulabilmesi ve Kıbrıs Türk’ünün en iyi şekilde temsil edilebilmesi, görünür kılınabilmesi için nasıl bir Cumhurbaşkanına ihtiyacımız var diye kendi kendimize sormamız gerekiyor” dedi.

3 lider ile ara bölgedeki müzakerelere katıldığının altını çizen Özersay, müzakere konusunda tecrübeli olduğunu da belirtti. Özersay, bu görevi en iyi şekilde yapabileceğine inandığı için bu yola çıktığını söyledi.

Ülkedeki en büyük sorunların başında işsizliğin geldiğini ve istihdam konusunda ciddi bir sorun olduğuna dikkat çeken Özersay, devletin içerisinde hak edenin bir göreve gelmesinin değil, particilikle bir yere gelmenin yaygın halde olduğunu savundu.

Adam kayırmacılık ve partizanlığın önüne geçilmesi için anayasa ve yasaların verdiği yetki çerçevesinde Kamu Hizmeti Komisyonu’nun hem başkanını, hem de üyelerini cumhurbaşkanın atadığını hatırlatan Özersay, cumhurbaşkanının işinin ehli kişileri o göreve getirilmesinde önemli rol oynadığını söyledi.

(TAK)

Bu haber toplam 1408 defa okunmuştur