1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Özersay: "İyi niyetli bir yaklaşım değil"
Özersay: İyi niyetli bir yaklaşım değil

Özersay: "İyi niyetli bir yaklaşım değil"

Başmüzakereci Kudret Özersay, NTV'de yayınlanan özel yayına katılarak, dün Kıbrıs Rum tarafının aldığı 'müzakerelere katılmama' kararını değerlendirdi.

A+A-


Başmüzakereci Kudret Özersay, NTV'de yayınlanan özel yayına katılarak, dün Kıbrıs Rum tarafının aldığı 'müzakerelere katılmama' kararını değerlendirdi. Özersay, alınan kararın şantaj olduğunu düşündüğünü ifade ederek, değerlendirme yapmak için henüz çok erken olduğunu belirtti. Özersay, Kıbrıs Rum Hükümeti'ni suçlayarak, kendilerinin yarattığı durumu, müzakerelerden kalkmak için bir araç olarak kullandığı ve Kıbrıslı Türkler'e de ait olan Doğalgaz'ın araştırılması için kendilerinin rızası alınmadan hareket edenin Rum tarafı olduğunu ifade etti. Özersay “Rum tarafı, kendi yarattığı fiili durumu gerekçe gösterip, müzakereleri askıya aldı. Bu iyi niyetli bir yaklaşım değildir” dedi.
Kıbrıslı Rum Başmüzakereci Andreas Mavroyannis ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Eide ile görüşme yaptığını da ifade eden Özersay, alınan bu kararla, durum çözülene kadar Rum tarafının sadece bu hafta değil, hiçbir toplantıya katılmayacağını anladığını belirtti.
Özersay sözlerine şöyle son verdi:
“Kendileri sondaj çalışmalarına tek yanlı olarak başladıklarında, Kıbrıslı Türkler olarak biz, müzakereler ile iglili olarak adım atmalıydık. Alınan bu kararın iç politika ile bağlantısı olduğunu da düşünüyorum.”
(Kıbrıs Postası)

Bu haber toplam 1088 defa okunmuştur