1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Özersay: ‘’hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’’
Özersay: ‘’hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’’

Özersay: ‘’hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’’

Özersay önceki gün Esentepe, Bahçeli, Tatlısu ve Karaağaç’ı ziyaret ederek, vatandaşlarla buluştu. Cumhurbaşkanlığı konusundaki düşüncelerini ve hedeflerini anlattı.

A+A-

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay önceki gün Esentepe, Bahçeli, Tatlısu ve Karaağaç’ı ziyaret ederek, vatandaşlarla buluştu. Cumhurbaşkanlığı konusundaki düşüncelerini ve hedeflerini anlattı.

Özersay ziyaret ettiği yerlerde yaptığı konuşmada ‘’bu seçimde hiçbirşey eskisi gibi olmayacak, vatandaş suskun olmasına rağmen son derece kararlı görünüyor. Aslında herkes ne yapacağını çok iyi biliyor ve seçim günü geldiğinde bugüne değin alışılagelmiş olan dengelerin ciddi şekilde sarsıldığını hep birlikte göreceğiz. Kıbrıs Türk halkının sağduyusuna güveniyorum’’ dedi.

Cumhurbaşkanı seçimlerinin yaklaştığı bugünlerde ziyaretlerini artıran bağımsız aday Kudret Özersay,  gönüllüleri ile dolaşmaya devam ediyor. Esentepe, Bahçeli, Tatlısu ve Karaağaç’ta vatandaşlarla buluşan Özersay, vatandaşın sorularını yanıtladı.

Müzakere sürecini değerlendirdi

Müzakere sürecini değerlendiren Özersay yaptığı konuşmada Kıbrıs müzakerelerinde sonuca ulaşmanın çok kolay olmadığının belirterek, müzakerelerde sonuca ulaşmanın yalnızca Kıbrıs Türk halkının iradesi ile olmayacağına vurgu yaptı. Kıbrıs Türk tarafının bir çözüm vizyonu ile olumlu bir şekilde müzakere masasında olması gerektiğini söyleyen Özersay, cumhurbaşkanının dışarıda bizi olması gerektiği gibi temsil etmesinin önemine vurgu yaptı.  Özersay, ‘’beni seçin de Kıbrıs sorununu çözerim’’ diyenlerin popülist yaklaştığına dikkati çekerek, ‘’ben Kıbrıs sorununu çözerim diyemem ama yüzde birlik bir ihtimal de olsa çözülmesi için en iyi şekilde müzakere yapar ve haklarımızı savunabilirim’’ dedi.  Özersay, Dış ilişkilerimizi iyi bir şekilde yürütmek zorunda olduğumuza da vurgu yaparak yüzde bir ihtimal dahi olsa çözüm için uğraşmaya değdiğini söyledi.

Özersay, kapsamlı çözüm bulunamazsa oturup bekleyemeyeceğimizi dile getirerek, devletin kurumlarına çeki düzen verilmesi gerektiğini söyledi. 

“Devlet kurumları çalışır duruma gelmelidir”

Bu devleti ‘seçeneksiz’ değiliz demek için bu devletin kurumlarını çalışır duruma getirmek zorunda olduğumuza dikkatleri çeken Özersay, kapsamlı çözüm müzakerelerinde Kıbrıs Rum tarafının masaya gelmemesi durumda aktif bir diplomasi yürütmeye devam etmemiz gerektiğini söyledi.
Kıbrıs Türk’ünün uluslararası alanda görünür kılması için önerileri bizim geliştirmemiz gerektiğini söyleyen Özersay,  dünyanın dört bir tarafını ziyaret eden ve Kıbrıs Türk’ünün düşüncesini aktaran bir lidere sahip olmamızın önemine vurgu yaptı. Bağımsız aday Özersay, ‘’Kıbrıs Türk kimliğini yaşatmak için vermiş olduğumuz mücadelenin çok daha iyi çalışan kendi içerisinde adil hizmet üreten, vatandaşın güven duyduğu bir devlete sahip olmak için devletin kurumlarının adil bir hizmet üreten devlet kurumlarına ihtiyaç olduğunu vurguladı.

“Konulara yetkinim”
Genç, dinamik ve tecrübeli bir cumhurbaşkanına ihtiyacımız olduğunu belirten Özersay, bu konularda tecrübeye sahip, işinin ehli, uluslararası hukuk ve diplomasi bilgisi olan bir Cumhurbaşkanının bu toplumu uluslararası alanda çok daha iyi temsil edebileceğini, müzakere masasında haklarını çok daha iyi savunabileceğini söyledi.

Kudret Özersay, devletin başı olan cumhurbaşkanının hiçbir siyasi partiye vefa borcu olmamasının önemine de değindi. Cumhurbaşkanın tarafsız olması gerektiğini söyleyen Özersay,  Cumhurbaşkanı olacak olan kişinin bu konularda titiz davranarak, atamalarda tarafsız olması gerektiğine vurgu yaptı. Cumhurbaşkanının devletin daha iyi çalışması için siyasi liderlik göstermesi gerektiğine vurgu yaparak, gerçek anlamda bağımsız ve tarafsız olan bir ismin bu görevi çok daha iyi şekilde yerine getirebileceğine dikkati çekti.

Özersay, Cumhurbaşkanın yetki ve görevleri ile ilgili vatandaşı bilgilendirerek, anayasaya göre Cumhurbaşkanının bakanlar kuruluna başkanlık edebileceğini, meclisi olağanüstü toplantıya çağırabileceğini, kamu hizmeti komisyonunun başkanının ve tüm üyelerini atayabileceğini ve bazı hallerde de görevden alabileceğini anlattı, göreve gelmesi durumunda bu yetkileri kullanarak nelerin değişmesine yardımcı olacağını vurguladı.
Kamu Hizmeti Komisyonu’nun önemine dikkati çeken Özersay, bunca yıl hak eden ve işinin ehli olan insanların belli görevlere gelemediğini, gelenlerin de tayin terfi alamadığını anlattı. Özersay, Kamu Hizmeti komisyonunun başkanını ve üyelerini atayan, tayin eden Cumhurbaşkanlarının kendilerine yakın isimleri atadıklarını ve bu nedenle de yapılan sınavlarda zaman zaman sınav sorularının dışarıya çıkarılmasına varan haksızlıkların yaşandığına dikkat çekti. YD

 

Bu haber toplam 1305 defa okunmuştur