1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Özersay: “Her kesimden destek geliyor”’
Özersay: “Her kesimden destek geliyor”’

Özersay: “Her kesimden destek geliyor”’

Özersay, önceki gün Lefkoşa Türk Belediyesi’ni ve Başbakan Yardımcılığı ve Ekonomi ve Turizm Bakanlığı’nı ziyaret ederek çalışanlarla görüştü

A+A-

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, önceki gün Lefkoşa Türk Belediyesi’ni ve Başbakan Yardımcılığı ve Ekonomi ve Turizm Bakanlığı’nı ziyaret ederek çalışanlarla görüştü ve Girne’de Karadeniz Kültür Derneği üyelerine bir konuşma yaptı. Özersay’ın basın ofisinden yapılan açıklamada Özersay Girne ziyareti sırasında yaptığı konuşmada adaylığının toplumun her kemsinden vatandaşlar tarafından desteklendiğini görmekten memnun olduğunu söyledi. Özersay “Kıbrıs Türk halkının adaylığıma, ortaya koyduğum düşüncelere sahip çıktığını görüyorum. Bu sandığa da yansıyacaktır, Kıbrıs Türkünün sağduyusuna güveniyorum” dedi. Özersay “bir şey olmak için değil, bir şeyler yapmak için aday oldum, durumu idare etmek için değil sorunları çözmek için bu yolu yürüyorum. Birilerine değil Halka, halkın değiştirme kudretine güveniyorum” vurgusu yaptı.

Özersay adaylığına destek veren çok sayıda gönüllüsüyle birlikte gerçekleştirdiği Girne ziyaretinde vatandaşlarla ve Karadeniz Kültür Derneği yetkilileriyle de buluştu. Özersay, vatandaşın devlete güveninin de giderek sarsıldığını belirterek, partizanlıktan ve adam kayırmacılıktan dolayı birçok sorunun yaşandığını vurgulayarak tüm bunların üstesinden gelmenin yolunun bir yerden başlamak olduğunu söyledi. Halk tarafından seçilen cumhurbaşkanının bir irade ve siyasi liderlik ortaya koyması gerektiğini söyleyen Özersay, yerleşmiş kalıpların dışında bazı adımların atılması gerektiğine inandığını dile getirdi.

Particilik ve adam kayırmacılığın devletin içinin boşalmasına neden oluğuna dikkatleri çeken Bağımsız aday Özersay,  işinin uzmanı olamayan kişilerin hak etmedikleri mevkilere gelmesinden dolayı bu sorunların yaşandığına işaret etti. Kıbrıs’ta çözüm olsa da olmasa da devletin kurumlarının çalışması gerektiğinin altını çizen Özersay,  Hükümet ve partilerin halka yaklaşım açısından aynılaşma yaşadığına dikkatleri çekti.

Özersay, herhangi bir siyasi partiye kurumsal ya da duygusal bağı olmayan tek aday olduğuna dikkat çekerek Cumhurbaşkanlığı görevini tarafız şekilde yürütmeyeceğine vurgu yaptı. Bu kadar yıl belirli bir siyasi partiyi değil, müzakere masalarında sadece Kıbrıs Türk tarafını temsil ettiğini belirten Özersay, Cumhurbaşkanlarının içerideki sorunlarımızın çözümü için bir siyasi liderlik göstermesini ayni zamanda iç sorunların çözümü konusunda yetkilerini kullanması gerektiğini söyledi.

“Durumu idare etmek için değil, sorunları azimle çalışıp çözmek için aday oldum” diyen Özersay, Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda Cumhurbaşkanının anayasal ve yasal yetkilerini kullanacağını ve vatandaşın sorunlarının çözümü için Meclis’i ve Hükümeti yerine göre teşvik edeceğini, yerine göreyse harekete geçmeye zorlayacağını vurguladı. YD

 

Bu haber toplam 1376 defa okunmuştur