1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Özersay GİAD’ı ziyaret etti
Özersay GİAD’ı ziyaret etti

Özersay GİAD’ı ziyaret etti

Özersay: “Gençler adaylığıma sahip çıkıyor, başaracağız”

A+A-

 

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay Genç İşadamları Derneği’ni (GİAD) ziyaret etti.

Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, ziyaretinde vizyonunu anlatan, soruları yanıtlayan Özersay, “Gittiğim her yerde toplumun tüm kesimlerinin ama özellikle gençlerin adaylığıma destek verdiğini, sahip çıktığını görüyorum, o yüzden başaracağımıza inanıyorum” dedi.

Siyasi ve ekonomik yaşamın bir kırılmanın eşiğinde olduğunu da belirten Kudret Özersay, “Nesil değişikliğinin zamanı geldi, hatta geç kalınıyor” ifadesine yer verdi.

“KAYBEDECEK 5 YILIMIZ DAHA YOK”

“Kaybedecek 5 yılımız daha yok, Cumhurbaşkanlığı seçiminde bu görevi en iyi yapabilecek olan ismin yanında yer almalıyız” ifadesine yer veren Kudret Özersay “Belli niteliklere ve özelliklere sahip bir cumhurbaşkanının Kıbrıs Türkünü iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Özersay, konusuna hakim, tecrübeli, diplomasiden anlayan, uluslararası hukuka ve yabancı dile hakim bir kişinin Kıbrıs konusunda halkın çıkarlarını ve haklarını hem çok daha iyi temsil edebileceğini hem de savunabileceğini belirtti.

“MÜZAKERE MASASINDA AKTÖR OLARAK BULUNACAĞIM”

Özersay, Kıbrıs Türk tarafı olarak çözüm vizyonuna sahip olunması gerektiğini de söyledi.

Göreve geldiğinde bu vizyonla kendi önerilerini geliştireceğini, haklarını savunacağını, yapıcı bir vizyonla müzakere masasında aktör olarak bulunacağını dile getiren Kudret Özersay, meseleleri Türkiye’ye havale etmeyecek bir yapıya duyulan ihtiyaçtan söz etti.

Özersay, bu yapının müzakerelerde tecrübe sahibi yeni bir liderle sağlanabileceğini kaydetti.

“BU SEÇİM KIRILMA NOKTASI OLACAK”

19 Nisan’da gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçimini Kıbrıs Türk siyasi tarihinde kırılma noktası olacağına inanç belirten Özersay, dışa dönük sürecin ciddi anlamda tıkandığını ve bunun için yerleşmiş kalıplardan farklı bir çaba ortaya konması gerektiğini dile getirdi.

İçte ise cumhurbaşkanının yerine getirebileceği ciddi görevleri olduğunu söyleyen Kudret Özersay, yetkilerin kullanılmasıyla kamuda verimlilik sağlanması, partizanlığın ve adam kayırmacılığın önlenmesi adına bazı adımların atılması gerektiğini vurguladı.

Bu adımları atabilecek bir cumhurbaşkanının gerçek anlamda bağımsız ve tarafsız olması gerektiğinin de altını çizen Özersay, Cumhurbaşkanının devletin daha iyi çalışması için siyasi liderlik göstermesi gerektiğine işaret etti.

(tak)

Bu haber toplam 1691 defa okunmuştur