1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Özersay, Genç Profesyonelleri ziyaret etti.
Özersay,  Genç Profesyonelleri ziyaret etti.

Özersay, Genç Profesyonelleri ziyaret etti.

Özersay, seçilecek cumhurbaşkanının yetkilerini kullanarak kamuda verimlilik, partizanlık, adam kayırmacılığın önlenmesi adına bazı adımlar atması gerektiğini söyledi.

A+A-

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, sivil toplum örgütü ziyaretleri çerçevesinde dün akşam Sanayi Odası bünyesindeki Genç Profesyonelleri ziyaret etti.

Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre Özersay ziyaretinde Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki vizyonunu anlattı ve soruları cevaplandırdı.

“KIRILMA NOKTASI OLACAK”

19 Nisan’da gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçimini Kıbrıs Türk siyasi tarihinde kırılma noktası olacağına inandığını belirten Özersay, ciddi bir tıkanıklığın eşiğinde olunduğunu belirtti.

Özersay, dışa dönük sürecin ciddi anlamda tıkandığını yerleşmiş kalıpların dışında bir çaba ortaya konması gerektiğini, içe dönük olarak devletin yapılandırılması bağlamında cumhurbaşkanının yerine getirebileceği çok ciddi görevleri bulunduğu kanaati taşıdığını söyledi.

Özersay, yetkileri kullanarak kamuda verimlilik, partizanlık, adam kayırmacılığın önlenmesi adına bazı adımların atılması gerektiğine vurgu yaptı.  Özersay, bu adımları atabilecek bir cumhurbaşkanının gerçek anlamda bağımsız ve tarafsız olması gerektiğini kaydetti.

“BELİRSİZLİĞE KARŞI CİDDİ ÇABA SERGİLENMELİ”

Dışa dönük yapıcı ve yaratıcı bir vizyon ortaya koyduğunu belirten Özersay, kapsamlı çözüm müzakerelerinin askıya alındığı bir dönemde çözüme dair çok olumlu bir şey söylemek mümkün görünmese de kapsamlı çözüm vizyonunun Kıbrıs Türk tarafına kazandıran bir şey olduğunu, genel anlamda içinde bulunduğu belirsizliğin ortadan kaldırılması için ciddi bir çaba sergilenmesi gerektiğini belirterek, önerileri kendisinin geliştireceğini ve aktif bir diplomasi yürüteceğini söyledi.

Hayatın sadece müzakerelerden ibaret olmaması gerektiğini belirten Özersay, dış ilişkiler bağlamından farklı farklı alanlara girişimler yapılması gerektiğini düşündüğünü söyledi.

Özersay, çözüme dönük bir vizyon ortaya koyduğunu dile getirdi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Doğal gazı sadece müzakereler bağlamında ele almak doğru değil, Rusya ile AB arasında son zamanlarda yaşanan sıkıntıları bizim bir fırsata dönüştürebilmemiz lazım. Kıbrıslı Türklerin iradesini uluslararası alanda çok daha görünür kılacak, aktif bir siyaset ve diplomasiye ihtiyaç olduğu kanaatindeyim.

Müzakereler konusunda ciddi bir tecrübeye sahip olan, diplomasi ve siyasal hukuk alanında işinin ehil olan birisinin aynı zamanda içeride bağımsız ve tarafsız olabilecek Cumhurbaşkanının en azından içinde bulunduğumuz belirsizliğin bir anda aşılabilmesi için önemli bir artı getireceği kanaatindeyim.”

3 farklı görüşe sahip 3 siyasi parti lideri ile çalışmanın profesyonellik olduğunu söyleyen Özersay, siyasi görüşü farklı da olsa farklı farklı devlet başkanları ile çalışılabileceğini kaydetti.

(tak) 

Bu haber toplam 1357 defa okunmuştur