1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Özersay bize 'kablo ile elektrik hayaldir, yalandır' dedi"
"Özersay bize 'kablo ile elektrik hayaldir, yalandır' dedi"

"Özersay bize 'kablo ile elektrik hayaldir, yalandır' dedi"

Özkıraç, "Özersay bize bu ülkeye kablo ile elektrik gelecek işi hayaldir, yalandır, sapına kadar yalandır dedi” diye konuştu. 

A+A-

Fehime ALASYA

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen), bu sabah bir günlük uyarı grevi yaptı. 

Ekonomik pakete, özelleştirme ve AKSA'ya karşı olduğunu belirten sendika,  toplumsal direniş ve kavgalarını Kıb-Tek özerk bir yapıya kavuşana kadar sürdüreceğini, geri adım atmayacağını duyurmuştu.

Sendika, merkez bina önünde başlattığı eylemini Başbakanlığa yürüyerek sürdürdü.

Başbakanlık önünde yapılan konuşmaların  ardından eylem olaysız sona erdi. 

"Özersay bize 'kablo ile elektrik hayaldir, yalandır' dedi"

ozk.jpg

Başbakanlık önünde EL-SEN Başkanı Kubilay Özkıraç konuşma yaptı ve sendika yetkililerinin Özersay ile görüşmesinden bilgiler aktardı. Özkıraç, "Özersay bize bu ülkeye kablo ile elektrik gelecek işi hayaldir, yalandır, sapına kadar yalandır dedi” diye konuştu. 

Elektrik Kurumu’na yatırım kararının İhale Komisyonu'nda bekletildiğini iddia eden EL-SEN başkanı Kubilay Özkıraç, ülkenin geleceği için kuruma yatırım yapılması gerektiğini söyledi. Ülkeyi yönetenlerin kuruma yüz milyonlarca lira borcu olduğunu söyleyen Özkıraç, "Biz AKSA'nın  bu toplumu sömürmesine karşıyız” dedi. Özkıraç AKSA’ya verilen kaynak ile ülkenin elektrik sorununun çözülebileceğini savunarak dün Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay ile sendika yöneticilerinin görüştüğünü dile getirerek şunları söyledi:

"(Görüşmede) Kudret Özersay’ın söylediği bir cümle bu işin gerçeğini ortaya koymuştur. Benim ortağım (UBP) bu işe (kuruma yatırım yapılmasına) karşıdır dedi Özersay. Özersay’ın söylediği bir cümle daha var. Bu ülkeye kablo ile elektrik gelecek işi hayaldir, yalandır, sapına kadar yalandır dedi”

asl.jpg

BIÇAKLI: “UTANÇ PROTOKOLÜ”

Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı da, hiçbir siyasinin toplumun malını satamayacağını belirterek, özelleştirmelerin olduğunu savunduğu  mali protokolü utanç protokolü ve belgesi olarak niteledi.  

Bıçaklı, "Kuruma yatırım yapılsın, ucuz ve çevreye daha duyarlı temiz enerji hizmeti verilsin. 4 jeneratör alınmalı ihale tamamlanmalı" diye konuşarak, Maliyenin ayrıca kuruma olan 109 milyon borcun ödemesini istedi. 

Bıçaklı, hükümete; "Burada ceryan var elinizi uzatmayın teper" diye seslendi. 

fel.jpg

FELEK: “KIB-TEK'İ TÜM HALK SAVUNMALI…KURUM ELDE KALAN EN SON KALELERDEN”

Sendikal Platform adına konuşan Dev-İş Genel Başkanı Hasan Felek de, Türkiye’den dayatıldığını iddia ettiği ekonomik paketlerin Kıbrıs Türk halkının kimliğini, kurumlarını yok etmeye yönelik girişimler olduğunu savundu ve bunu reddettiklerini söyledi.  

Kurumu özelleştirme için yıllardır paketler üzerinden dayatma olduğunu ancak bugüne kadar bunu, mücadele ortaya koyarak engellediklerini ve bundan sonra da birlikte engelleyeceklerini ifade eden Felek, kuruma gerekli teknolojik yatırımların yapılması için gereken mücadeleyi ortaya koyacaklarını kaydetti. 

Kıb-Tek'i tüm halkın savunması gerektiğini çünkü kurumun elde kalan en son kalelerden biri olduğunu belirten Felek, kurumda kapasite artırımına gidilerek temiz ucuz elektrik sağlanması gerektiğini ifade etti. 

Kurumun özerkleştirilmesi ve Aksa’dan “kurtulmak” gerektiğini ifade eden Felek, sendikal Platform olarak EL-SEN’e sonuna kadar destek belirttiklerini kaydetti ve "ölene kadar mücadelemiz sürecek" dedi. 

els-001.jpg

 

ee-012.jpg

e1-062.jpg

e2-049.jpg

Eylem alanındaki güvenlik önlemleri de dikkat çekti. Alana yakın yerde birçok çevik kuvvet hazır bekletildi.

e3-020.jpg

e4-011.jpg

e5-002.jpg

e1-063.jpg

e2-050.jpg

sen-001.jpg

ers-001.jpg

EL-SEN grevinde "COME ON ERS" yazılı bir de pankart taşıdı. Bir süre önce Başbakan Ersin Tatar İngiltere'de futbol oynadığı dönemi anlatırken o yıllarda maç sırasında kendisine "Come on Ers" diye seslendiklerini anlatmış, "kafa ile goller attığını" söylemişti. Tatar ayrıca muhaliflere de "kafa atacağını" anlatarak espiri yapmıştı.

 

 

Maliyenin elektriği kesilmişti...

Hatırlanacağı üzere; geçtiğimiz günlerde EL-SEN, gerek devlet kurumlarına gerek sermaye kesimine, vatandaşa uygulanan muamelenin aynısının uygulanması talebiyle eyleme başlamıştı. Kuruma borcu olan yerlerin sırayla eleştirinin kesileceği açıklanmış, ilk eylemini 29 Ağustos Maliye Bakanlığı'nda başlatmıştı.

Eylemde, kuruma 103 Milyon TL borcu olan binanın elektriği kesilmiş, yönetim kurulu tarafından iki saat sonra yeniden bağlanmıştı.

EL-SEN, gerek devlet kurumlarına gerek sermaye kesimine, vatandaşa uygulanan muamelenin aynısının uygulanması talebiyle başlattığı eylemlerine devam ediyor.


Süresiz Grev...

 Elektrikte geçen hükümet döneminde alınan yatırım kararlarının yapılması talebiyle bugün bir günlük uyarı grevine giden Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-Sen), gece yarısından itibaren de süresiz grev başlatıyor.

Uyarı grevi süresinin 00.00’da tamamlanacağını açıklayan El-Sen Genel Sekreteri Ersan Kaşif, aldıkları karara uygun olarak 00.01’den itibaren de süresiz greve gideceklerini söyledi.

TAK muhabirinin sorusu üzerine açıklama yapan Kaşif, bugün öğleden sonra Başbakan Ersin Tatar, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy’la yaptıkları görüşmenin olumlu geçtiğini ancak grev kararlarının değişmediğini belirtti.

El-Sen Genel Sekreteri Ersan Kaşif, süresiz grevi uygulamaya koyacaklarını, grev sürerken de oluşturacakları bir komitenin saat 10.00’da hükümetle bir araya geleceğini kaydetti.

Kaşif, sıkıntıların aşılması halinde grevin kaldırılacağını belirtti.

El-Sen bugünkü uyarı grevinde Başbakanlık önünde eylem yapmış, “Özelleştirmeye hayır", "Dilene dilene değil direne direne kazanacağız", "Üreteceğiz direneceğiz" pankartları açmıştı. (TAK)

Bu haber toplam 4986 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,
İlgili Haberler