1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘Özel hasta bakma başvurusu’  sadece Lefkoşa’dan
‘Özel hasta bakma başvurusu’  sadece Lefkoşa’dan

‘Özel hasta bakma başvurusu’  sadece Lefkoşa’dan

Sağlıkta ikinci iş yasağını aşmak için Sağlık Kurumları Ücretleri Tarifesi Tüzüğü ile üretilen ara formüle ilgi yok

A+A-

Sağlıkta ikinci iş yasağını aşmak için Sağlık Kurumları Ücretleri Tarifesi Tüzüğü ile üretilen ara formüle ilgi yok. Dün başlayan “özel hasta bakma” istemi başvuru sürecine, sadece Lefkoşa Devlet Hastanesi’nden talep oldu.

Mağusa Devlet Hastanesi ve Cengiz Topel Hastanesi’ndeki kamu doktorlarından başhekimliklere henüz müracaat ulaşmadı. Girne Akçiçek Hastanesi Başhekimi Dr Salih Beyoğlu’na ulaşamadık.

Kimi özel hastane ve kliniklerde, kamu hekimleri, görevlerine devam etti.

 

Ayşe GÜLER

Sağlıkta ikinci iş yasağının hayata geçmesiyle ‘özel hasta bakma’ istemine yönelik başvurular da dün RESMEN başladı.
Sürecin start almasına rağmen halen tartışılmaya devam eden Sağlık Kurumları Ücretleri Tarifesi Tüzüğü kapsamında ‘özel hasta bakma’ istemine yönelik tek başvuru Lefkoşa Devlet Hastanesi’ndeki kamu hekimlerinden geldi.
Lefkoşa Devlet Hastanesi Başhekimliğine dün yapılan başvuruların bazılarında doktorların devlet hastanesinde mi yoksa özel hastanelerde mi ‘özel hasta’ bakma istediğini açıkça belirttiği de öğrenildi.
Mağusa Devlet Hastanesi ve Cengiz Topel Hastanesi’ndeki kamu doktorlarından başhekimliklere henüz müracaat ulaşmadı.
Öte yandan görüş almak için aradığımız Girne Akçiçek Hastanesi Başhekimi Dr Salih Beyoğlu’na  ulaşılamaması nedeniyle bu konuda müracaat olup olmadığı öğrenilemedi.

Lefkoşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr Bülent Dizdarlı: “Başvurular geldi, değerlendireceğiz”

Tek başvuru Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde…

‘Özel hasta istemine’ yönelik dün tek başvuru Lefkoşa Devlet Hastanesi’ndeki kamu hekimleri tarafından yapıldı.
Mağusa Devlet Hastanesi ve Güzelyurt Cengiz Topel Hastanesindeki doktorlar bu konuyla ilgili başhekimliklere müracaatta bulunmadı.

Lefkoşa’da ‘TERCİHLERDE’ belirtildi…

Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde dün yapılan bazı başvurularda, tercihlerde açıkça ifade edildi.
Müracaatta bulunan doktorlar devlet hastanesinde mi yoksa özel hastanelerde mi ‘özel hasta’ bakma istediğini dilekçelerinde belirtti.

Süreç nasıl işleyecek?

Kamu hekimleri dünden itibaren başhekimliklere ‘özel hasta bakma istemini’ başvuruyla iletecek.
Yapılan başvurular sonrasında başhekimlikler ilk etapta devlet hastanesi içerisindeki imkanları göz önünde bulundurarak, Bakanlığı bu konuda bilgilendirecek.
Devlet hastanelerinin yetersiz kalması durumda ise Sağlık Bakanlığı ile özel sağlık kuruluşları arasında protokol imzalanacak.

 


 

BAŞHEKİMLER NE DEDİ?

Lefkoşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr Bülent Dizdarlı: “Başvurular geldi, değerlendireceğiz”

Lefkoşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr Bülent Dizdarlı, kamu hekimlerinin ‘özel hasta bakma istemiyle’ ilgili başvurularına dün itibariyle başladığını söyledi.
Şu anda sürecin yeni olduğunu ifade eden Dr Dizdarlı, bazı doktorların yaptığı başvurularda kamu ya da özel hastaneler şeklinde ‘tercihlerini’ de belirttiğini dile getirdi.
Dizdarlı, başvurularla ilgili yazılı bir kısıtlama olmadığını da ifade ederek, başvurular sonrasında gerekli değerlendirmelerin yapılacağını ifade etti.

Mağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr Hasan Topal: “Başvuru yapan yok, birçok hekim şaşkın…”

Mağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr Hasan Topal: “Başvuru yapan yok, birçok hekim şaşkın…”

Mağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr Hasan Topal, dün özel hasta bakma istemiyle hiçbir kamu hekiminin başhekimliğe başvuruda bulunmadığını ifade etti.
Sürecin yeni olması nedeniyle birçok kamu hekiminin şaşkın ve kararsız olduğunu, belirsizlik yaşadığını dile getiren Dr Topal, sürecin önümüzdeki günlerde netleşmesini beklediğini söyledi.

Cengiz Topel Hastanesi Başhekimi Dr Zafer Hıdıroğlu: “Hastanemizde kadrolu hekim sayısı 4... Başvuru olur mu bilmiyorum”

Cengiz Topel Hastanesi Başhekimi Dr Zafer Hıdıroğlu: “Hastanemizde kadrolu hekim sayısı 4... Başvuru olur mu bilmiyorum”

Cengiz Topel Hastanesi Başhekimi Dr Zafer Hıdıroğlu ise hastanede hizmet veren kamu hekimlerinin bu konuyla ilgili dün gün boyunca başhekimliğe başvuruda bulunmadığını söyledi.
Dr Hıdıroğlu, “Hastanemiz oldukça küçük bir hastane… Kadrolu hekim sayısı 4… Klinikler pasif” diye konuşarak, bu nedenle kamu hekimlerinin başvuru yapıp yapmayacaklarını bilmediğini de belirtti.

 

 

 

Bu haber toplam 2452 defa okunmuştur
İlgili Haberler