1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ÖZEL EĞİTİMDE DÖVİZ SANCISI
ÖZEL EĞİTİMDE  DÖVİZ SANCISI

ÖZEL EĞİTİMDE DÖVİZ SANCISI

Özelde eğitim veren kurumlarda ‘harçların TL’ye çevrilmesi veya kurun sabitlenmesi’ masada…

A+A-

Dövizdeki yükseliş, Eğitim Bakanlığı’nda masaya yatırıldı, özel okul temsilcilerinin katıldığı toplantıda ‘kurun sabitlenmesi veya TL’ye geçiş’ gündeme geldi. 

YENİDÜZEN

Dövizdeki yükseliş, Eğitim Bakanlığı’nda masaya yatırıldı, özel okul temsilcilerinin katıldığı toplantıda ‘kurun sabitlenmesi veya TL’ye geçiş’ gündeme geldi. 

Yapılan toplantıda; harçları döviz üzerinden olan okulların TL’ye geçiş yapmaları için talepleri dinlendi.

Okulların bu konuda ön çalışma yapması kararlaştırıldı, ikinci toplantının önümüzdeki hafta gerçekleştirileceği öğrenildi.

Özel eğitimdeki ‘kur sancısının’, Bakanlar Kurulu’nun da gündemine geleceği, ‘kriz dönemine’ yönelik yol haritasının belirleneceği belirtildi.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, dövizde yaşanan artışların eğitim üzerinde yarattığı sıkıntıların en aza indirilmesi çalışma başlattıklarını ifade ederek, “Döviz artışına karşı eğitimde de bir takım önlemler alınacak” dedi.

 

  • TED: Okul harçları TL üzerinden ödeniyor.
  • Doğa Koleji: Taksitler TL üzerinden alınıyor.
  • Yakındoğu İlkokulu-Yakın Doğu Koleji: Okul harçları TL üzerinden veriliyor.
  • Levent Koleji (Anaokul, ilkokul ve ortaokul dahil) :‘Kur sabitlemesine’ gidildi, Euro 5 TL’den sabitlendi…
  • English School of Kyrenia (ESK): Okul harçları Sterlin üzerinden alınıyor.
  • Necat British College: Taksitler, Sterlin üzerinden ödeniyor.
  • Girne Amerikan Koleji: Okul harçları Euro üzerinden ödeniyor. Yalnızca ana okulda ‘kur sabitlemesine’ gidildi.


 

3 okulda harçlar TL üzerinden…

Artan döviz kurlarına rağmen, TED, Doğa Koleji ve Yakındoğu İlkokulu-Yakın Doğu Koleji’nde harçlar TL üzerinden…

Levent Koleji’nde ise ‘kur sabitlemesine’ gidildi, Euro olan okul harçları 5 TL’ye sabitlendi…

 

ESK ve Necat British College’de harçlar, ‘Sterlin’, Girne Amerikan Koleji’nde ise Euro…

English School of Kyrenia (ESK), Necat British College ve Girne Amerikan Koleji’nde ise okul harçları döviz üzerinden.

ESK ve Necat British College’de okul taksitleri Sterlin, Girne Amerikan Koleji’nde ise harçlar Euro üzerinden ödeniyor.

Girne Amerikan Koleji’nin anaokulunda ise ‘kur sabitlemesine’ gidildi.

 

TL’YE GEÇİŞ TALEPLERİ, SIKINTILAR DİNLENDİ… Yapılan toplantıda; harçları döviz üzerinden olan okulların TL’ye geçiş yapmaları için talepleri dinlendi, yaşadıkları sıkıntılar da konuşuldu. Okulların bu konuda ön çalışma yapması kararlaştırıldı, ikinci toplantının önümüzdeki hafta gerçekleştirileceği öğrenildi. Konunun Bakanlar Kurulu’nda da görüşüleceği öğrenildi.

 

 

Levent Koleji Müdürü Ertan Aligüllü: “Euro’yu 5 TL’den sabitledik”

Levent Koleji Müdürü Ertan Aligüllü, ‘döviz krizi’ nedeniyle kur sabitlemesine gidildiğini, Yönetim Kurulu kararı ile Euro’yu 5 TL’ye sabitlendiğini açıkladı.

Aligüllü, alınan kararının okul öncesi, ilkokul ve kolej bölümlerinde geçerli olacağını belirterek, velilerden olumlu dönüş aldıklarını ifade etti.

TL’ye geçiş ve kur sabitlenmesine yönelik konunun Eğitim Bakanlığı’nda da geçtiğimiz gün yapılan toplantıda da konuşulduğunu ifade eden Aligüllü, bazı okulların bu yaklaşıma olumlu baktığını, bazılarının ise böyle bir politika uygulamayacaklarını aktardığını söyledi.

 

EĞİTİM BAKANI ÖZYİĞİT: “EĞİTİMDE DE ÖNLEMLER ALINACAK”…Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, dövizde yaşanan artışların eğitim üzerinde yarattığı sıkıntıların en aza indirilmesi çalışma başlattıklarını ifade ederek, “Döviz artışına karşı eğitimde de bir takım önlemler alınacak” dedi.

 

Eğitim Bakanı Özyiğit, özel okul temsilcileriyle görüştü:

“Döviz artışına karşı eğitimde de bir takım önlemler alınacak”

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, son dönemlerde dövizde yaşanan artışların eğitimde yarattığı sıkıntılara çözüm bulunabilmesi adına ülkede eğitim veren özel okul temsilcileri ile bir araya geldi.
Bakan Özyiğit temsilcilerle gerçekleştirdiği görüşmede, son dönemlerde dövizde yaşanan artışların topluma olumsuz olarak yansımasının yanında, eğitim alanında da birçok sıkıntı yarattığını ve yaratmaya devam edeceğini belirtti.
Bakanlık basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Özyiğit, dövizde yaşanan artışların eğitim üzerinde yarattığı sıkıntıların en aza indirilmesi adına bakanlık olarak çalışma başlattıklarını ifade ederek, “Döviz artışına karşı eğitimde de bir takım önlemler alınacak” dedi.
Özyiğit, bazı okulların hali hazırda Türk Lirası (TL) uygulamasını sürdürdüğünü diğer okulların da bu doğrultuda çalışma yürüttüğünü tespit ettiklerini söyledi.
Yaşanan kriz döneminin nasıl atlatılabileceği yönünde görüş alışverişinde bulunup, ortak akıl oluşturarak mevcut durumun hem yatırımcıya, hem eğitime, hem de ailelere daha fazla zarar vermeden atlatılması adına atılması gereken adımları atacaklarını söyleyen Özyiğit, okullardan gelen talepleri de dikkate alacaklarını ifade etti.
Temsilcilerle yapılan görüşmeyi detaylı bir biçimde hükümet ortaklarıyla görüşeceğini söyleyen Bakan Özyiğit, yakın zamanda alınabilecek önlemler doğrultusunda bir yol haritası çizileceğini vurguladı. (tak)

 

yeniduzen-satin-aliniz-449.jpg

Bu haber toplam 2695 defa okunmuştur
Etiketler : ,