Özel atletler yarışıyor

Özel atletler yarışıyor

9. Özel Atletizm Oyunları dün başladı

A+A-

9. Özel Atletizm Oyunları dün Atatürk Stadı’nda 140 özel gereksinimli sporcunun katılımı ile başladı. Bugün tamamlanacak olan oyunlarda Kıbrıslı Türk sporcuların yanı sıra Türkiye ve İngiltere’den sporcular katılım gösterdi.

Oyunların açılış töreni, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova’nın çocukları selamlamasıyla başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından resmi geçit yapıldı. Açılış koşusundan sonra ise açılış konuşmaları yapıldı.

 

Saner: “Oyunlar özgüven arttırıyor”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, konuşmasında, bugünün engelli çocukların ve gençlerin başarılarını görcekleri önemli bir gün olduğunu kaydetti.

Saner, özel olimpiyatların 1960 yılında Amerika’da o zamanın Başkanı Kennedy’nin kızkardesi Rozemary’nın havuzda daha mutlu olduğunu görmesiyle başlatıldığını anlattı. Günlük yaşamlarında sosyalleşme sıkıntısı yaşayan ve kendi içine kapanan engelli bireyler için olimpiyatların çok önemli olduğunu kaydeden Saner, kendilerine olan öz güvenlerinin arttığını belirtti.

Engelsiz Yaşam Evi’nin son aşamasına doğru getirildiğini kaydeden Saner, şu anda evin en erken zamanda engelli bireylere güzel ve kaliteli bir yaşam sunmak amacıyla tamamlanacağını ifade etti.

 

Berova: “Yaşam ufukları genişleyecek”

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova da, özel atletlerin bu özel günde verecekleri mücadelenin kendileri ve ülke için büyük önem arz ettiğini ifade etti.

Verecekleri mücadele ile engelli çocuk ve gençlerin hem yaşam ufuklarını genişleteceğini, hem de mutlu olacaklarını söyledi.

Berova, oyunlara 12 grubun katılacağını, Türkiye ve İngiltere’den konuk katılımcıların bulunduğunu da kaydetti.

atletzm-1.jpg

atletzm-2.jpg

3-006.jpg

Fotoğraflar: Hüseyin Özbarışcı

Bu haber toplam 2192 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.