1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Özay Kalyoncu’dan Sosyal Sorumluluk Projesi…
Özay Kalyoncu’dan Sosyal Sorumluluk Projesi…

Özay Kalyoncu’dan Sosyal Sorumluluk Projesi…

Özay Kalyoncu’dan 5-17 Yaş arasındaki çocuklara ve ailelerine ulaşmayı hedefleyen sosyal sorumluluk projesi…

A+A-

Başbakan Ömer Kalyoncu’nun eşi Dr. Özay Kalyoncu, “Yeter Ki Çocuklarımız Daha İyi Yetişsin” adını taşıyan bir sosyal sorumluluk projesi hazırladı.

KKTC’deki 5 ile 17 yaş grubu arasındaki çocuklara ve ailelere ulaşmayı hedefleyen, çocukların “ruh ve beden sağlığını eksiksiz kılmak”, “eğitim ve kültür düzeylerini yükseltmek”, “topluma ve değişen dünyaya uyumlu, başarılı ve mutlu bireyler olarak yetişmesi” için bir dizi faaliyetin organize edileceği projeyle ilgili ilk toplantı, bugün Başbakanlık’ta yapıldı.

Sivil toplum örgütlerinden, özerk kuruluşlardan ve siyasi partilerden temsilcilerin katıldığı toplantıda konuşan Özay Kalyoncu, “Toplum olarak bilgi, birikim ve deneyimlerimizi birleştirirsek büyük sonuçlar üretebiliriz” vurgusu yaptı.

“ÇATIŞMALARIN, SAVAŞLARIN VE MÜLTECİ SORUNLARININ GÖLGESİNDE…”

“Yeter Ki Çocuklarımız Daha İyi Yetişsin” projesiyle ilgili konuşmasına, “Toplantımızı çatışmaların, savaşların ve mülteci sorunlarının gölgesinde gerçekleştiriyoruz” diyerek başlayan Kalyoncu, insanların, çocukların ölmesinin kabul edilemeyeceğini söyledi.

PROJE KAPSAMINDAKİ KONULAR…

Kalyoncu, proje kapsamındaki konulara da değindiği konuşmasında, bu konuları “sosyal becerilerinin geliştirilmesi”, “sağlığa zararlı alışkanlılar yerine sağlıklı davranışlar edinmesi”, “dezavantajlı çocukların eğitim, öğretim ve destek çalışmalarının artırılması” şeklinde sıraladı.

“ETKİN KATILIM VE FARKINDALIK”

Özay Kalyoncu, proje kapsamındaki konularla ilgili toplumda etkin katılım ve farkındalık oluşturmak için neler yapılabileceğinin üzerinde duracaklarını da kaydederek, toplantıyı takiben varılacak kararların ve projelerin kamuoyuyla paylaşılacağını dile getirdi.

“İŞLER HER ZAMAN İSTENİLDİĞİ GİBİ GİTMEYEBİLİR”

“Ailelerin tüm çaba ve uğraşlarına rağmen işler her zaman istenildiği gibi gitmeyebilir” ifadesine de yer veren Kalyoncu, “Birçok genç birilerine anne baba derken, birdenbire anne baba oluyor” diye konuştu.

Bunların sebeplerini “maddi olanaklar”, “çevre” ve “bilgi eksikliği” olarak aktaran Kalyoncu, çeşitli nedenlerden dolayı toplumda dezavantajlı çocuklar olduğunu da söyledi.

“ÇOCUKLAR İÇİN...”

Özay Kalyoncu, “Çocukların iyi yetişmesini, yanlışla doğruyu ayırt etmesini, iyi eğitimin değerini bilmesini, sağlıklı yaşam sürmesini, hepsinden önemlisi mutlu, üretken ve başarılı bireyler olmasını istiyoruz” dedi.

(tak)

Bu haber toplam 1924 defa okunmuştur