1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Ozan Özgenler ve Tekrardan Doğuşun Hikayesi
Ozan Özgenler ve Tekrardan Doğuşun Hikayesi

Ozan Özgenler ve Tekrardan Doğuşun Hikayesi

Ozan Özgenler ve Tekrardan Doğuşun Hikayesi

A+A-


Ersin Kaşif

Değerli bir dostu konuk etmek, sizlerle buluşturmak tanıştırmak istedim bugün. Eğitimci yönüyle de öne çıkan biri. Genç yaşına rağmen, bu kısa süreye uzun bir yaşam  hikayesi sığdırabilen bir kişilik. Bana kendini anlat dediğimde ise,  bir başkasından söz edermişçesine hikayesini anlatmaya başladı. Ve ardından  şiir gibi bir yaşam döküldü ağzından.

ÇALIŞMALAR, BAŞARILAR
1979 yılının soğuk bir kasım ayında dünyaya merhaba diyen Ozan, eli kalem tutmaya başladıktan sonra bu işi çok sevmiş. Evin duvarlarını karalamaya başlayarak sanat üretmeye başlamıştır. Daha profesyonel anlamda sanatın içine girmesi ise, Atatürk Öğretmen Koleji'nde okuduğu yıllarda başlar. Bu yıllarda M.Kansu ile tanışıp sanat gruplarına katılmaya başlaması ile resim, karikatür, şiir, öykü gibi sanatın çok çeşitli alanlarında üretimler yapar. Sanat grubu arkadaşlarıyla çeşitli gazetelerde periyodik köşeler hazırlar. Desen, öykü ve şiir çalışmaları böylece yayımlanmaya başlar. Vasvi Çiftçioğlu'nun "Çirkef" mizah dergisinin karikatüristiğini yapar. Lefke Avrupa Üniversitesi'nin şiir yazma yarışmasında 1998 yılı birincisi olur. Artık genç akranlarıyla üretip paylaşan bir genç sanatçı olmuştur. 2004’te şiir kitabı "Ektoplazma"yı yayımlar, 'Devlet Genç Sanatçılar Resim Yarışmaları'na katılır ve resimleri sergilenir. Özellikle şiir ile resim alanlarındaki üretim ve paylaşımları devam etmektedir. Sonra, bir kopuş yaşanır. Uzun süreli bir sessizlik... Ve arkasından kanser.

DİRENÇ
Minicik çocuklarıyla birlikte yaptığı dersler yanında, sanat çalışmalarıyla da yaşamında sayfalar açan Ozan Özgenler, hiç de haketmediği bir hastalıkla mücadele etmeye başlamıştı artık. Otuzbeş yaşında sonu belli olmayan bir yolculukta ilerlerken, kendine biçtiği yaşam felsefesi onu hayata bağlıyor ve mücadelesini kuvvetlendiriyordu. Bugüne kadar yaşadığı zamanı ve dolu dolu yıllarını düşündü. Tedavi sürecinde de tekrardan yaşamayı seçti. Bu dönemde Ozan'ı dibe çöküşten ve umutla dolmaya başlamasında, Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail'in manevi desteği önemli rol oynadı. Ardından tamamen iyileşip, sanat çalışmalarına geri döndü. Ozan, tekrardan yaşamaya dönünce çok uzun yıllardır hayalini kurduğu resim sergisi projesini gerçekleştirmek ister. Ve aynı zamanda bu serginin tüm gelirini Kanser Hastaları Yardım Derneği için bırakmak... Ozan Özgenler hedeflediği amaçlar doğrultusunda, "Venüs'ün Tekrardan Doğuşu" isimli resim sergisini gerçekleştirecek.

SERGİ
Sergi Hakkında; Sergi, 29 Aralık 2014 tarihinde, saat 18:30'da, Lefkoşa Saçaklı Ev'de (Selimiye Camii arkası), KKTC Başbakanı Sayın  Özkan Yorgancığlu'nun açılışı ile gerçekleşecek. Tüm geliri ise Kanser Hastalarına Yardım Derneği'ne kalacak bir "yardım etkinliği" olarak planlandı. Bu amaçla, tabloların fiyatları değerlerinden çok düşük tutulmuştur. 29 Aralık 2014  Pazartesi akşamı, Ozan Özgenler'in birbirinden farklı tasarlanmış, renkli ve eğlenceli resimlerinin yer alacağı sergisine tüm halkımızın katılımı bekleniyor. Hem sevdiklerinize orjinal bir yeni yıl hediyesi seçebilir, hem de bir kanser hastasına gidecek yardımınız ile manevi mutluluğu tadabilirsiniz. Teşekkürler Ozan Özgenler.

Bu haber toplam 2123 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 190. Sayısı

Adres Kıbrıs 190. Sayısı