1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ÖZ KAYNAKTAN 1 yılda 2.3 milyon TL’lik yatırım
ÖZ KAYNAKTAN 1 yılda 2.3 milyon TL’lik yatırım

ÖZ KAYNAKTAN 1 yılda 2.3 milyon TL’lik yatırım

Değirmenlik Belediyesi, kendi öz kaynaklarıyla bölgenin çehresini değiştiriyor…

A+A-

Birçok kırsal kesim belediyesi ekonomik sıkıntı yaşarken 18 köye hizmet veren Değirmenlik Belediyesi, 1 yıl içerisinde kendi öz kaynaklarıyla bölgeye 2.381.717 TL’lik yatırım yaptı. Belediye, önümüzdeki günlerde aralarında belediye binasının da yenilenmesinin bulunduğu 3 farklı projeyi hayata geçirmeyi planlıyor


• “HEDEFLERİN İLERİSİNDEYİM”…Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, yeniden belediye başkanı seçilmesinin ardından 1 yıllık süre içerisinde bölgeye büyük yatırım yapıldığını belirterek, çalışmaların hedeflenenin de ilerisine gittiğini açıkladı.

• “BORÇ YOK, İSTİHDAM YOK”…  Işısal, belediyenin hiçbir kuruma borcunun bulunmadığını, çalışanların sosyal yatırımlarının günü gününe yapıldığını da söylerken, 2010 yılından beridir belediyeye istihdam yapılmadığını da vurguladı. 

Ayşe GÜLER

18 köye hizmet veren Değirmenlik Belediyesi, 1 yıllık süre içerisinde 11 yeni proje ile bölgeye kendi öz kaynaklarıyla 2.381,717 TL’lik yatırım yaptı.

174 personel ile bölgenin çehresini değiştirmeyi hedefleyen belediyede, yeni dönemde Sosyal Aktivite Merkezi ve kapalı spor salonunun hayata geçmesinin yanı sıra belediye binasının yenilenmesi de amaçlanıyor.

Birçok kırsal kesim belediyesinin yaşadığı ‘ekonomik sıkıntılara’ rağmen Değirmenlik Belediyesi yatırımlarını sürdürürken, çalışanların da sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarını günü gününe yatırarak, diğer belediyeler arasından sıyrılıyor.

Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, yeniden belediye başkanı seçilmesinin ardından hayata geçirdiği projeleri, hedefleri ve bundan sonraki adımlarını YENİDÜZEN ile paylaştı.

Işısal, 1 yıl içerisinde bölgeye büyük yatırım yapıldığını belirterek, çalışmaların hedeflenenin ilerisinde gittiğini açıkladı.

Seçime girmeden önce yeniden göreve gelmesi halinde 3 ayrı projeyi hayata geçireceğini açıkladığını hatırlatan Işısal sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sosyal Aktivite Merkezi, Kapalı Spor Salonu ve belediye binası ile ilgili çalışma yapacağımızı söylemiştik. İlk projenin uygulamasına geçtik. Birkaç ay sonra kapalı spor salonunu projelemeye başlayacağız, seneye projeyi belediye bütçesine koyup, ihalesine çıkacağız. Ardından da belediye binasına yönelik çalışmalar yapacağız”

-------------------------------------------------------

YATIRIMLAR…

Cihangir’in alt yapısı yenilendi

Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, göreve yeniden gelmeden, seçim yasakları öncesinde Cihangir köyü alt yapı yenileme ihalesine çıkıldığını, bu ihalenin tamamlandığını belirtti.

Işısal, söz konusu projeye belediyenin kendi öz kaynaklarıyla 980.300 TL harcandığını kaydederek, suyun ve elektriğin yer altına inmesinin yanı sıra telefon hatları ile kaldırım çalışmalarının yapıldığını,
yapılacak kanal üzerinde köy içerisindeki meydanın da düzenlendiğini ifade etti.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından Balıkesir köyünde çocuk parkı projesinin hayata geçtiğini söyleyen Işısal, 150 bin TL’si belediye kaynağından, 100 bin TL’si de TC Yardım Heyeti’nden olmak üzere toplamda 250 bin TL’lik yatırım yapıldığını belirtti.

Işısal, seçim öncesinde Kırıkkale köyündeki ağıllara elektrik akımının götürülmesine yönelik bir çalışma yapılması yönünde karar alındığını, göreve gelmesinin ardından da projenin tamamlandığını dile getirerek, 90.852 TL’lik harcama yapıldığından bahsetti.

Kalavaç, Çukurova ve Yeniceköy’ün yararlanacağı büyük yatırım…

Özellikle bölgede eksikliği hissedilen ve Kalavaç, Çukurova ve Yeniceköy’e hizmet verecek olan Yeniceköy Düğün Salonu Park ve Spor Kulübü Binası’nın 1 yıl içerisinde tamamlandığını söyleyen Işısal, geçtiğimiz günlerde açılışı yapılarak, spor kulübüne teslim edildiğini söyledi.

Öte yandan projeye 540.000 TL harcandığından bahseden Işısal, belediye personelin ve bölge halkının çalışmalara destek verdiğini, bu nedenle proje maliyetinin yükselmediğini dile getirdi.

Minareliköy Avcılık Atıcılık Binası ve Değirmenlik İlkokul binasının iskeleti yapıldı

Ek işlerle birlikte yaklaşık 110.000 TL’ye mal olan Minareliköy Avcılık Atıcılık Binası’nın tamamlandığını, sadece elektriğin bağlanmasına yönelik çalışmaların sona erdiğini belirterek, önümüzdeki günlerde binaya elektrik akımının bağlanacağını kaydetti.

Işısal,Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde 141,565 TL’ye Değirmenlik İlkokul binasının iskeletinin yapımı ve çevre düzenlemesinin belediye tarafından üstlenildiğini dile getirerek, çalışmaların tamamlandığını, açılışın ise yeni eğitim yılında yapılacağını ifade etti.

Restoran tamir edildi, yeni bir kuyu açıldı

Öte yandan belediyeye ait Başpınar Restoran’ın tamiratının ve dere yatağı tadilatının yapıldığını söyleyen Işısal, bu çalışmalara 83.000 TL harcandığını belirtti.

Işısal, bölgedeki su deposundaki çatlakların tadil edildiğini, 17 bin TL para harcandığını kaydetti. Değirmenlik’teki içme suyu kuyusunun veriminin yarıya düşmesi nedeniyle yeni bir kuyu açtıklarından bahseden Işısal, açılan içme suyu maliyetinin ise 80 bin TL olduğunu dile getirdi .

Ayrıca Işısal, belediyenin hizmet verdiği tüm bölge genelindeki istinaf duvarlarının yapıldığını, bu çalışma için ise 68.000 TL harcandığını söyledi.

Bununla birlikte 121.000 TL’ye sokak aydınlatmalarına hat çekildiğini kaydetti.

---------------------------------------------------------------

YENİ DÖNEMDEKİ HEDEFLER…

Sosyal Aktivite Merkezi Mart’a tamamlanacak

Işısal, birkaç ay önce ihalesine çıkılan ve maliyeti 2.077.000 TL olarak belirlenen Sosyal Aktivite Merkezi’nin belediyenin yeni dönemdeki en önemli projelerinin arasında yer aldığını söyledi.
Projenin belediyenin kendi öz kaynakları ile hayata geçeceğini dile getiren Işısal, ek çalışmalarla beraber projenin 2.5 milyon TL’ye mal olmasının beklendiğini kaydetti.

Işısal, merkezin genç, yaşlı 7’den 70’e herkesime hitap edeceğini söyleyerek, “İçerisinde folklor, tiyatro etkinlikleri yer alacak. 120 kişilik konferans salonu vardır” dedi.

Proje ile ilgili çalışmaların başladığını, ek işlerle birlikte en geç Mart ayına kadar tamamlanmasının öngörüldüğünü ifade eden Işısal, 2. aşama olarak ekipmanların ise 1 ay içerisinde alınacağını dile getirdi.


Kapalı spor salonu için arazi satın alındı

Belediye meclisten alınan karar doğrultusundan Değirmenlik Parkı’nın kuzey batısındaki 6 dönümlük arazinin 500.000 TL karşılığında satın alındığını söyleyen Işısal, yapılacak çalışma ile park alanının genişletilmesinin ve kapalı spor salonunun yapılmasının amaçlandığını belirtti.

Işısal, belediye araç filosuna 2 salon aracın dahil edildiğini, bunun yanı sıra çalışmalarda kullanılması için 1 jeneratör ile dere yataklarının temizlenmesi ve ova yolları için kepçenin alındığını kaydetti.

Bununla birlikte Avrupa Birliği ile birlikte Demirhan Çocuk Parkı projesini faaliyete geçireceklerini dile
getiren Işısal, projenin vizeden geçtiğini, 2 aşamalı olan projenin çalışmalarının başlayacağını söyledi.

--------------------------------------------------------------------

BELEDİYENİN GELİR GİDERİ…

‘Yatırımlar yapılıyor, hiçbir kuruma borç yok’

Belediyenin mali yapısı ve personel sayısı hakkında da bilgi veren Işısal, belediyenin hiçbir kuruma borcunun bulunmadığını, çalışanların sosyal yatırımlarının günü gününe yapıldığını belirtti.
Işısal, yatırımlar ve diğer kurumlara her ay 250 bin TL’lik ödeme yapıldığını söyledi.

Öte yandan 2010 yılından beridir belediyeye istihdam yapılmadığını vurgulayan Işısal, personel sayısının 174 olduğunu açıkladı.

Işısal, belediyenin 18 köye hizmet vermesine rağmen belediyeye yeni istihdam yapılmadığının altını çizdi.

Kırsal kesim belediyesi olması nedeniyle tahsilat oranının yüzde 60 oranında olduğunu kaydeden Işısal, bu oranı artırmak için çalıştıklarını belirtti.

Işısal, geçtiğimiz yıllara göre tahsilat oranının arttığını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 2133 defa okunmuştur