1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Oyunlar için hazırlıklar sürüyor
Oyunlar için hazırlıklar sürüyor

Oyunlar için hazırlıklar sürüyor

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenecek olan Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları için çalışmalar devam ediyor.

A+A-

Necmi Belge

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenecek olan Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları için çalışmalar devam ediyor.
Konu ile ilgili olarak, YeniDüzen’e konuşan Dr.Fazıl Küçük Spor Oyunları organizasyon komitesi başkanı Aşkın Burcu 25 Eylül - 25 Ekim tarihleri arasında yer alacak olan oyunlar için çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.
14’üncü Dr.Fazıl Küçük Spor Oyunları’nı 10 federasyon olarak organize ettiklerini, kendi başkanlığında oluşturulan komitenin oyunlara katılacak federasyonların taleplerini incelediğini ve gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra federasyonların yapacağı uluslararası organizasyonları onayladıklarını açıkladı. 

Program konusundaki çalışmalar
Şu anda, federasyonların onaylanan talepleri doğrultusunda çalışmalarına devam ettiklerini belirten Burcu, organizasyon komitesinin bu hafta içerisinde oyunların genel akışı ile ilgili program konusunda çalışmalarına devam edeceğini ifade etti.
Burcu devamla, federasyonların diğer ülkeler ile olan temaslarının sonuçlanmasının ardından, isim bazında çalışmalara geçilececeğini, bu çalışmaların 15 gün içerisinde tamamlanarak, yabancı konukların konaklama ve ulaşım listelerinin isim bazında belli olacağını belirtti.

Katılacak federasyonlar
Bu federasyonların Atletizm, Atıcılık, Bilardo, Bisiklet, Güreş, Herkes İçin Spor, Judo-Hapkido-Kicboks, Masa Tenisi, Taekwondo, Tenis federasyonları olduğunu anımsatan Burcu, Atletizm Federasyonu’nun da oyunlara dahil olabilmesi için başlama tarihini 25 Eylül tarihine alındığını açıkladı.

“Bütçe 450 bin TL ama yeterli olmayabilir”
Her bir etkinliğin yer alacağı salon ve sahalar ile konaklamaların gerçekleşeceği kampların, Spor Dairesi tarafından organize edildiğini belirten Burcu, oyunlara harcanacak bütçenin 450 bin TL olduğunu ancak, bu bütçenin yeterli olmayabileceğini ileri sürdü.
Burcu, bütçe konusunda fizibilite çalışmalarının henüz  tamamlanmadığı için gerçek bütçe ortaya çıkmadığını ifade ederken, bir miktar daha katkıya ihtiyaç duyulacağı gözlemlenmekte olduğunu ve bu bağlamda  özel sektörden de sponsor arayışları devam ettiğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1180 defa okunmuştur