1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. 'OYÇOKLUĞUYLA'
OYÇOKLUĞUYLA

'OYÇOKLUĞUYLA'

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Meclis Grubu’nun ‘bağımsız 3 milletvekilinin UBP’ye katılması’ yönündeki tavsiye kararının GYK toplantısında oy çokluğu ile onaylandığını açıkladı.

A+A-

DP-UG’den istifa eden bağımsız milletvekilleri Ahmet Kaşif, Hamit Bakırcı ve Ergün Serdaroğlu’nun partiye katılımının, UBP Genel Yönetim Kurulu’nda oy çokluğuyla onaylandığı açıklandı, parti karıştı. GYK'da oylama yapılmadığı iddia edildi, kararın başkan Özgürgün tarafından “ilan edildiği” belirtildi.


• PM TOPLANTISI GERGİN GEÇTİ… Bağımsız 3 milletvekilinin GYK’da oy çokluğuyla kabul edilmesinin ardından bir araya gelen Parti Meclisi toplantısında tartışmalar yaşandı, bazı partililer duruma tepki göstererek salonu terk etti.

• KAŞİF, SERDAROĞLU VE BAKIRCI AÇIKLAMA YAPMADI… Kararın ardından parti binasına gelen  Ahmet Kaşif, Ergün Serdaroğlu ve Hamit Bakırcı, Genel Başkanı Özgürgün ile görüştü. Görüşmenin sona ermesiyle UBP’ye katılan vekiller konuyla ilgili açıklama yapmadı

• “ALINAN KARAR TARTIŞILAMAZ”… UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Meclis Grubu’nun ‘bağımsız 3 milletvekilinin UBP’ye katılması’ yönündeki tavsiye kararının GYK toplantısında oy çokluğu ile onaylandığını açıkladı. Özgürgün, alınan parti kararından sonra bu kararın tartışılmasının mümkün olmadığını vurguladı

Ayşe GÜLER

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Yönetim Kurulu'nun (GYK), DP-UG’den istifa eden bağımsız milletvekilleri Ahmet Kaşif, Hamit Bakırcı ve Ergün Serdaroğlu’nun partiye katılımını oy çokluğuyla kabul ettiği açıklandı, UBP karıştı.
UBP Genel Merkezi’nde dün sabah önce GYK ardından da Parti Meclisi toplantısı yapıldı.
GYK toplantısında geçtiğimiz hafta Perşembe günü Parti Meclis Grubu tarafından ‘3 bağımsız milletvekilinin UBP’ye katılması’ yönünde üretilen tavsiye kararı değerlendirilerek, oy çokluğuyla kabul edildi.
Alınan karar Parti Meclisi’nde de görüşüldü.

Partililer tepki gösterdi

Parti Meclisi toplantısı devam ederken, salon içerisinde tartışmalar yaşandı.
Bazı partililer yaşananlara tepki gösterdi, salonu toplantı bitimini beklemeden terk etti.
Gürsel Uzun isimli partili “bu partiden istifa edeceğim. Böyle bir karar olamaz. Parti kurultaya gitmelidir” diyerek duruma isyan etti.

Kaşif, Serdaroğlu ve Bakırcı da ordaydı…

Alınan kararın ardından Ahmet Kaşif, Ergün Serdaroğlu ve Hamit Bakırcı da UBP binasına geldi.
Basına açıklama yapılmadan önce 3 milletvekili UBP Genel Başkanı Özgürgün ile görüştü.
Görüşmenin sona ermesiyle UBP’ye katılan vekiller konuyla ilgili açıklama yapmak istemedi. açıklamanın Genel Başkan Hüseyin Özgürgün tarafından yapılacağını söyleyerek binadan ayrıldı.

-------------------------------------------------------------------

Özgürgün: “Hoşnut olmayan veya tepki gösteren kişiler olabilir”


Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Perşembe günü parti Meclis Grubu’nun ‘bağımsız 3 milletvekilinin UBP’ye katılması’ yönünde müracaatta bulunduğunu ve üretilen tavsiye kararının dün Genel Yönetim Kurulu (GYK) toplantısında oy çokluğu ile onaylandığını açıkladı.
Özgürgün, Genel Yönetim Kurulu ve Meclis Grubu’nda alınan kararların Parti Meclisi’nin bu konuda bilgilendirildiğini dile getirdi.
“Parti Tüzüğü’ne göre kimin ne şekilde partiye katılacağı veya partiden ayrılacağı açıktır. Bu doğrultuda tüzük ve parti yetkili kurulları karar vermiştir” diyen Özgürgün, parti içerisinde ciddi bir toparlanma sürecinin yaşandığını dile getirdi.

“Karar tüm partililerin”
UBP’nin kararlarının tüm partililerin kararı olduğunu vurgulayan Özgürgün şöyle devam etti:  “karar oyçokluğuyla alınmıştır. Ancak oyçokluğuyla alınması partinin kararı değildir anlamını taşımaz. Bu karar partililerin ve değerlendirmeler neticesinde alınmıştır”

“Görevim, alınan kararı uygulamak”
Özgürgün, genel başkan olarak görevinin alınan kararları uygulamak olduğunu söyledi, bu kararı Genel Başkan ve partililer olarak savunduklarını ifade etti.
Özgürgün, ayrıca alınan kararın partinin Cumhurbaşkanlığı sürecinde birlik ve beraberliğinin yanı sıra seçimi kazanmaları yönünde bir adım olarak değerlendirdi.

“Riskli kararlar, tartışmalar gerektirir”
Bazı partililerin gösterdiği tepkiye de değinen Özgürgün, stratejik ve riskli kararların tartışmaları gerektirdiğini vurguladı.
Bu durumun tüm partilerde yaşandığını ifade eden Özgürgün, “hiçbir karar için ya tam beyazdır ya da tam siyahtır diyemeyiz” şeklinde konuştu.
Özgürgün, ciddi kararlar alınırken çok sert tartışmaların yaşanabileceğini dile getirerek şöyle dedi: “Alınan karar ciddi bir karardır. Bugün bir süreç yaşadık. Bu süreç 28 Temmuz seçimlerini beraberinde getirdi. Seçim öncesinde UBP Hükümetin düşmesine neden olan bir süreci de beraberinde getirdi.  Bu vekiller UBP çatısı altında yıllarca hizmet verdi. Yaşanan süreçler taze süreçtir. Bu kararlar alınırken, mutlaka Parti Tüzüğü’ne uyulmalıdır.”

“Karar alındıktan sonra kimse tartışamaz”
Özgürgün, yapılan tartışmaların demokratik bir şekilde yapılmasını, herkesin görüşünü net olarak ortaya koymasını ancak alınan kararın parti kararı olması gerektiğini partililere söylediğini vurguladı.
“Arkadaşlarımız demokratik bir şekilde her platformda görüşlerini ortaya koyabilirler. En azından benim yapım budur. Kimseye yönlendirme veya teklimde bulunmam” diyen Özgürgün, alınan parti kararından sonra bu kararın tartışılmasının mümkün olmadığını belirtti.

“Hoşnut olmayan veya tepki gösteren kişiler olabilir”
Özgürgün, karara hoşnut olmayan veya tepki gösteren kişilerin olabileceğini söyledi.
Demokrasi içerisinde alınan her kararın oybirliği ile alınmasının mümkün olmadığını ifade eden Özgürgün, “herkes birbirinin görüşüne saygı duymalıdır” dedi.
Özgürgün, istifa iddiaları ile ilgili de konuşarak, “istifa müessesi tek taraflıdır. Hiç kimsenin istifasını durduramam, gönlümdekini de değiştiremem. Eğer herkesin bir partiye aidiyet hissediyorsa alınan kararlara saygı duymalıdır” dedi.

“Partide geçmişte tek başıma karşı çıktığım kararlar da alındı”
“Herkes kürsüden görüşlerini çıkıp söyledi. Parti kararı ortaya çıktı. Bu noktadan sonra ben bu karara uyup saygı duyacağım gibi, diğer arkadaşlarım da bu karara uyup savunmak durumundadır. Tepki gösteririm, istifa ederim demek hoş değil. Kol kırılır, yen içinde kalır” şeklinde konuşan Özgürgün sözlerini şöyle tamamladı: “benimde beğenmediğim kararlar alınabilir. Genel başkanı olarak beğenmediğim kararlar belki de almıştır. Birçok beğenmediğim, sadece benim tek karşı çıktığım kararlar alınmıştır. Ama ben bunları çıkıp söylemedim. Bu karar alınmışsa tüm partililer uyacaktır”

Bu haber toplam 2193 defa okunmuştur