1. HABERLER

  2. SPOR

  3. OY ÇOKLUĞU İLE ONAYLANDI
OY ÇOKLUĞU İLE ONAYLANDI

OY ÇOKLUĞU İLE ONAYLANDI

Çetinkaya – GAÜ işbirliğine üyeler onay verdi

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Çetinkaya Türk Spor Kulübü’nün Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ile “Ortak çalışma projesi”ne üyeler onay verdi. Dün akşam kulüp lokalinde yaklaşık bir buçuk saat süren Genel Kurul’da taraflar arasında imzalanacak olan protokolün taslağına üyeler oy çokluğu ile onay verdi.
Gerçekleştirilen genel kurulda üyelere GAÜ ile yapılması planlanan 14 maddelik “Ortak çalışma projesi”nin taslağı dağıtıldı. Söz almak isteyen üyeler anlaşma ile ilgili düşüncelerini genel kurula aktardılar. Bazı üyeler protokole olumlu görüş beyan ederken, bazı üyeler de protokol içerisinde yer alan maddelerin bir kısmının tüzüğe uygun olmadığı görüşünü savundu ve protokol için tüzük genel kurulu yapılarak maddelerin iyileştirilebileceği önerisini sundu. Bunun için de birkaç günlük bir ertelemenin olacağı görüşü ileri sürüldü.

Vehbi: “Süreç hızlı gelişti”
Üyelerin ardından söz alan GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Asım Vehbi, üyelerin konuşmalarına yönelik açıklamalarda bulundu. Babasından dolayı bir Çetinkayalı olduğunu ve Çetinkaya içerisinde yetiştiğini aktaran Vehbi, işbirliği konusu ile ilgili talebi kendilerinin yapmadığını, talebin kendilerine geldiğini belirtti. Sürecin hızlı geliştiğini, kulübün durumunun kötü olduğunu belirten Vehbi, zaman kaybı yaşanmasının beraberinde getireceği olumsuzluklara isimlerini verme niyetinde olmadıklarını, bunun için sezon hazırlıklarının yapıldığı bu dönemde, emrivaki olmamakla birlikte, çabuk karar verilmesi gerektiğini söyledi.

Oy çokluğu ile kabul gördü
Bazı futbolcularla görüşüldüğünü, teknik adam konusunda da görüşmelerin olduğunu belirten Vehbi, buna karşılık ortada takımı olmayan bir kulübü çalıştırmaya sıcak bakmayan antrenörler olduğunu dile getirdi. Transfer döneminin devam ettiğini ve futbolcular için yüksek rakamlar istendiğini belirten Vehbi, protokolün maddeleri ile ilgili olarak da üyeleri bilgilendirdi. Vehbi’nin konuşmasının ardından Divan Başkanı Dr. Bülent Dizdarlı üyelerin konuşmalarına cevap verdi. Ardından yapılan oylama ile protokolün imzalanması oy çokluğu ile onaylandı. Pazartesi kulüp binasında saat 14.00’te taraflar resmi imzayı atacaklar. Salı günü düzenlenecek genel kurulda da başkanlık seçimi yapılacak.

Yıllık katkı en az 130 bin euro
Taraflar arasında resmiyete dökülecek protokol 10 yıllık bir süreyi kapsayacak. GAÜ’nün Çetinkaya’ya yıllık katkısı en az 130 bin euro olacak. Kulübün adı GAÜ – Çetinkaya olarak anılacak ve taraftardan bir tanesi protokoldeki şartların gerçekleşmemesi halinde tek taraflı fesih yapabilecek.

FOTOĞRAFLAR: Hüseyin Özbarışcı

Bu haber toplam 1399 defa okunmuştur