1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Otostop çeken kadını kaçırdılar, tecavüz ettiler
Otostop çeken kadını kaçırdılar, tecavüz ettiler

Otostop çeken kadını kaçırdılar, tecavüz ettiler

13 Temmuz’da sabaha karşı işinden evine dönen Rus bir kadını Teknecik Elektrik Santralı yakınlarındaki boş bir araziye götürüp kendisine zorla cinsel tecavüzde bulundukları iddia edilen M.B ile Y.A önceki gün ‘zorla cinsel tecavüz’ suçundan tutuklandı

A+A-

YENİDÜZEN (Özel)

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Rus uyruklu bir kadına cinsel tecavüzde bulundukları iddiasıyla 2 kişiyi gözaltına altı.
13 Temmuz günü sabaha karşı işinden evine dönen Rus bir kadını Teknecik Elektrik Santralı yakınlarındaki boş bir araziye götürüp kendisine cinsel tecavüzde bulundukları iddia edilen M.B ile Y.A ‘zorla cinsel tecavüz’ suçundan dün yargı huzuruna çıkarıldı.
Yapılan ihbar sonrasında önceki gün gözaltına alınan M.B ile Y.A aleyhinde 3’er gün tutukluluk kararı alındı.
Zanlılar, polise 11 sayfa gönüllü ifade verdiler.

Polis çavuşu Uzun, tanık olarak dinlendi
Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Alev Ulunay Hüdaverdi huzurunda görüşülen duruşmada İddia Makamı adına Savcı Mustafa Atakara, Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis çavuşu Ali Uzun’u tanık olarak dinletti.
Uzun, mahkemede yeminli şahadet vererek olayla ilgili bulguları aktardı.
Polis çavuşu Uzun, her iki zanlının  ‘zorla cinsel tecavüz’ suçundan methaldar olduğunu söyledi.

Önceki gün tespit edildiler
Rus uyruklu bir kadının 13 Temmuz günü Girne Polis Müdürlüğü’ne giderek olayı anlatması üzerine meseleyle ilgili soruşturma başlatıldığını ifade eden Uzun, verilen ifade doğrultusunda zanlıları ve olayda kullanılan aracı aramaya başladıklarını belirtti.
Uzun, yürütülen soruşturmanın ardından zanlıların önceki gün saat 11.00 sıralarında araçla birlikte tespit edilerek, gözaltına alındığını dile getirdi.

11 sayfa ifade verdiler
Zanlı M.B’nin olayla ilgili 5, zanlı Y.B’nin ise 6 sayfa gönüllü ifade verdiğini söyleyen Uzun, meseleyle ilgili soruşturmanın devam ettiğini kaydetti.
Uzun, zanlıların verdiği ifadelerin teyit ve tekzibinin henüz tamamlanmadığını dile getiren polis çavuşu Uzun, tahkikatın selameti için zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

3 gün tutukluluk
Yargıç, mahkemede aktarılan olgular ışığında her iki zanlının da 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 4182 defa okunmuştur