1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Otopark kapatıldı
 Otopark kapatıldı

Otopark kapatıldı

24 Ocak’tan itibaren otoparkın araç girişine kapatılmasına bölge esnafı tepki gösterdi. Esnaf, kapatılan otoparkın girişe “Eski Eserler Dairesi Müdürü ve Bakanı Serdar Denktaş’ın vatandaşa otopark sahipleri ile birlikte attığı kazıktır” şeklinde pankart a

A+A-

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürlüğü, ‘eski eser koruma ve korunma alanı’ olduğu gerekçesiyle Ledra Palace ışıkları yakınlarındaki otoparkı araç girişine yasakladı

Ayşe GÜLER

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürlüğü,Ledra Palace ışıkları yakınlarındaki otoparkı,
‘eski eser koruma ve korunma alanı’ olduğu gerekçesiyle araç girişlerine kapattı, bölge esnafı alınan karara tepki gösterdi.
Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Fuat Azimli, 2008 yılında Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından bölgenin otopark olarak kullanılmaması yönünde karar alındığını, bu kararın uygulandığını açıkladı.
Azimli, Çetinkaya Spor Kulübü’nün de söz konusu yıl içerisinde belirtilen alanı otopark olarak kullanabilmek için başvurduğunu ancak Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından bu talebin reddedildiğini dile getirdi.

Bölge esnafı tepkili
Otoparkın kapatılmasına bölge esnafı da tepki gösterdi.
Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin verdiği kararı desteklemeyen esnafın, kararın geri alınmasını istedi.
Bölge esnafı kapatılan otoparkın girişe “Eski Eserler Dairesi Müdürü ve Bakanı Serdar Denktaş’ın vatandaşa otopark sahipleri ile birlikte attığı kazıktır” şeklinde pankart asarak, alınan karara tepkilerini dile getirdi.

------------------------------------------

Azimli: “Surlar ve surlar altı koruma alanı”

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Fuat Azimli ise 2008 yılında Çetinkaya Spor Kulübü’nün söz konusu alanı otopark olarak kullanabilmek için başvurduğunu ancak Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından bu talebin reddedildiğini söyledi.

Surlar ve surlar altının koruma alanı olduğunu dile getiren Azimli, Lefkoşa İmar Planı’na göre surlar altının yeşil alan olarak belirtildiğini ifade etti.
YENİDÜZEN’e konuşan Azimli, bu konuda proje çalışması yürütüldüğünü söyleyerek, surlar altının vatandaşların vakit geçirebileceği alanlara dönüştüreceklerini kaydetti.

Araç park edilmemesi gereken yerlerin hepsi ile ilgili inceleme yapılacağını dile getiren Azimli, “Ben Kasım 2014’te göreve geldim. Anıtlar Yüksek Kurulu’nun 2008’de aldığı kararı uyguladım. Karara uymak zorundayız” dedi.

 

Bu haber toplam 1778 defa okunmuştur