1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Oto galericiler zorda
Oto galericiler zorda

Oto galericiler zorda

Yılbaşı itibarı ile dövizin fırlaması ve araçlara uygulanan yüksek gümrük – vergi bedelleri, ülkedeki oto galeri işletmecilerini darboğaza soktu.

A+A-

Tanju Konuralp
Ülkedeki oto galeri işletmecileri, 2008 yılından itibaren başlayan ve 2014 yılında ise tavan yapan, satış azlığı sebebi ile zora girdi. Devletin uyguladığı yüksek vergi ve gümrük bedelleri, araç devir işlemleri esnasında yaşanılan bürokratik engeller, sigorta ve yakıt bedellerinin aşırı yüksek oluşu gibi etkenlerden dolayı, işleri ciddi bir şekilde düşen otomobil sektöründe, yılbaşı ile birlikte fırlayan döviz unsuru da, son noktayı koydu. Oto galeri sahipleri, geçmişte lüks araçlara ciddi bir talep varken; bu gün insanların ekonomik ve küçük araçlar almaya yönlendiğini dile getirdi.

“Vergi ve gümrük bedelleri düzenlensin”
Özellikle araç gümrük ve vergi bedellerinin çok yüksek olduğuna işaret eden oto galeri işletmecileri, devletin bu konuda bir düzenleme yapmasının, hayati olduğunu vurguladı. Ülkeye getirilen ikinci el araç vergilerinin, çoğu zaman sıfır araçlar kadar yüksek olduğunu ve hatta bazen geçtiğini dile getiren oto galericiler, araç devir işlemlerinde ise birçok bürokratik sorun yaşadıklarının altını çizdi.

 

Bu haber toplam 2200 defa okunmuştur
Etiketler :