1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Othello Kalesi açılıyor
Othello Kalesi açılıyor

Othello Kalesi açılıyor

Yaklaşık bir milyon Euro harcamayla tadil edilen Othello Kalesi, perşembe günü düzenlenecek seremoniyle yeniden açılıyor.

A+A-

Yaklaşık bir milyon Euro harcamayla tadil edilen Othello Kalesi, perşembe günü düzenlenecek seremoniyle yeniden açılıyor.

Geçen yıldan bu yana tadilat çalışmaları süren Othello Kalesi’nin açılışı için Kale bahçesinde seremoni düzenlenecek.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’ndan yapılan açıklamaya göre, 19.00’da başlayacak ve sadece davetlilerin katılabileceği seremonide, Kültürel Miras Teknik Komitesi’nin Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum üyeleri, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler temsilcileri konuşma yapacak.

Açılış seremonisi kapsamında ayrıca İzel Seylani’nin yönetmenliğinde iki toplumlu bir tiyatro ekibi William Shakspeare’in “Othello” oyununu sergileyecek.

Oyunun ardından Othello Kalesi’nin tadilatıyla ilgili serginin açılışı yapılacak.

Othello oyunu, 3 ve 4 Temmuz’da saat 21.00’de  halka açık ve ücretsiz sahnelenecek.

Sadece davetlilerin katılabileceği açılışı izlemek isteyen basın mensuplarının da media.pff.undp.org adresine elektronik posta göndererek kayıt yaptırması gerekiyor.

Açıklamaya göre, seremoniye katılmak isteyen ve bunu elektronik posta ile bildiren medya mensupları için 17.45’te Ledra Palace sınır kapısından otobüs kaldırılacak.

1 MİLYON EURO HARCANDI

Kültürel Miras Teknik Komitesi’nin Avrupa Birliği finansmanıyla gerçekleştirdiği tadilatı Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ekipleri yürüttü.

Tadilat için yaklaşık 1 milyon Euro harcandı.

(tak)

Bu haber toplam 1796 defa okunmuştur