1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Oteller dolu
Oteller dolu

Oteller dolu

Yaz sezonunun en hareketli olduğu döneme girerken yerli oteller Ağustos için umutlu... YENİDÜZEN’e konuşan Merit, Acapulco ve Dome Otel sorumluları gidişattan memnun…

A+A-

Levent ÖZDAĞ

Yaz aylarında olduğumuz bu günlerde Kuzey Kıbrıs’taki yerli otellerin doluluk oranında artış görülüyor. Ülkemize gelen turist sayısında da artış olduğu bu dönemde, otellerde hafta sonu tatili yapmak isteyenler yer bulmakta zorlanıyor. YENİDÜZEN’e konuşan otel yetkilileri doluluk oranı ile ilgili memnuniyetlerini dile getirdi.
YENİDÜZEN’e konuşan Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Hüseyin Aktığ şunları söyledi: “Haziran ayında dolulukta %20 düşüş yaşanmıştı. Temmuz ayının resmi rakamlarını birkaç gün içinde alacağız. Turizm gerginlik kaldırmayan bir sektör ve şuan Türkiye’de gergin bir ortam var. Antalya bölgesindeki otellerin fiyat indirmeleri bizi etkiliyor ama olumsuz konuşmak istemiyorum.”

OTEL YETKİLİLERİ NE DEDİ? OTEL YETKİLİLERİ NE DEDİ? OTEL YETKİLİLERİ NE DEDİ?

Merit Otel Lefkoşa Genel Müdürü Mine Gürses: “Bu hafta ve gelecek hafta doluyuz. Lefkoşa’da hafta içi sakin fakat hafta sonları yoğunluk yaşanıyor. Diğer otellerimize de müşteri yönlendiriyoruz. Merit Park, Merit Crystal Cove ve Merit Royal 15 Ağustos’a kadar %100 dolu. Merit Lefkoşa’nın doluluk oranı %72 civarında seyrediyor. Memnunuz ve sevindirici bir durum.”

Acapulco Otel Pazarlama Müdürü Özer Özbilen: “Çok iyi değil fakat çok da kötü değil ortada bir sezon geçiriyoruz. Haziran ayı sakin geçti, Temmuz iyi, Ağustos ayı için rezervasyon alıyoruz ama dengesiz bir hava var. Temmuz ayında % 88 doluluk yaşadık. Yabancı piyasadaki düşüş da işleri etkiliyor. Ağustos ayı için önümüzü göremiyoruz diyebilirim.”

Dome Otel Ön Büro Yönetimi Himmet Dağal: “Hafta sonu doluluk oranı artıyor. Hafta başı sakin geçiyor. Temmuz ayı genel ortalaması % 70 civarında seyrediyor. % 100 doluluk oranını Avrupa genelindeki ekonomik krize bağlıyorum. Türkiye’deki otellere göre de pahalı olduğumuzdan kaynaklanıyor, fiyat kırma da yapıyorlar.”

Bu haber toplam 1705 defa okunmuştur