1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Oteller denetim altında”
“Oteller denetim altında”

“Oteller denetim altında”

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı, havuz sistemlerinde görülebilecek “lejyoner” hastalığına karşı otellerin denetim ve kontrol altında tutulduğunu bildirdi.

A+A-

Başbakan Yardımcılığı, bir gazetede “Lejyoner Hastalığına Dikkat” başlıklı haber üzerine açıklama yaptı.

Açıklamada, geçmiş senelerde başlatılan denetimlerin sürdürüldüğü belirtilerek, 2008 yılından itibaren Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi’nin katkısıyla lejyoner hastalığının ülke turizmini olumsuz etkilememesi için gerekli önlemlerin alındığı kaydedildi.
Açıklamada “Bakanlığımıza bağlı Oteller Encümeni tarafından belgelendirilmiş olarak faaliyet gösteren tüm turistik konaklamalı tesislerden, yılda en az bir kez alınan su örnekleri ile Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi’nin kontrolünde legionella analizleri yapılmaktadır” denildi.

Açıklamada Oteller Encümeni’nin 2012 yılında lejyoner hastalığı ile ilgili bir tedbir daha aldığı, “Otel İşletme Belgesi” alınabilmesi için Devlet Laboratuvarı’ndan legionella analiz rapor neticesinin ‘negatif’ olması koşulu aradığı vurgulandı.
Açıklamada, yasal düzenlemeyle legionella analizlerinin düzenli yaptırılması ve çıkan raporların Oteller Encümeni’ne ulaştırılmasının zorunlu hale getirildiği kaydedildi.
“Böylelikle alınan bu yasal düzenlemeler ile turistik konaklama tesisleri 2012 yılında başlatılan uygulama ile legionella ile ilgili analizlerini her yıl Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi ile işbirliği içerisinde yaptırmaktadırlar” denilen açıklamada, basına da konuya hassasiyet gösterdiği için teşekkür edildi.

(tak)

Bu haber toplam 1306 defa okunmuştur