1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Oteller % 57 dolu!
Oteller % 57 dolu!

Oteller % 57 dolu!

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Hüseyin Aktığ, birliğe bağlı üye otellerin 2015 Temmuz ayı doluluk oranı % 57 olarak açıkladı

A+A-

Didem MENTEŞ

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Hüseyin Aktığ, birliğe bağlı üye otellerin 2015 Temmuz ayı doluluk oranı % 57 olarak açıkladı.
Aktığ, birliğe bağlı otel sınıfına giren ve 1’den 5'e kadar yıldız taşıyan oteller ile turistik bungalowlar, tatil köyleri, butik, apart otel ve özel belgeli otellerden oluşan üyelerine ilişkin Temmuz ayı oranlarını değerlendirdi. 5 yıldızlı büyük tesislerin doluluk oranlarının Temmuz ayı itibariyle %68 olduğunu belirten Hüseyin Aktığ, küçük otellerin doluluk oranlarının ise % 45 olduğunu vurguladı. Temmuz ayında, hem beş yıldızlı otellerde hem de bu kapsam dışındaki otellerde %5 oranında düşüşler gerçekleştiğini aktaran Aktığ, 2014 yılına kıyasla Haziran ayında başlayan otel doluluklarındaki düşüşün, 2015 Temmuz ayında da devam ettiğini ifade etti.

Bütünlüklü aksiyona ihtiyaç var
Hüseyin Aktığ, 2014 yılına kıyasla Haziran ayında başlayan otel doluluklarındaki düşüşün; Temmuz ayında da devam ettiğini vurguladı. Temmuz ayında, hem beş yıldızlı otellerinde hem de bu kapsam dışındaki otellerde %5 oranında düşüşler gerçekleştiğini aktardı. Aktığ, KITOB olarak daha önceki öngörüleriyle örtüşen bu durumun, ana pazar olan Türkiye ve çevresindeki ortamın gerginleşmesi ile kronik bir hale gelme riski taşıdığını söyledi. Önceleri talep edilen, sezonu kurtaracak küçük ölçekli aksiyonların yerine, rakipler tarafından yapılmakta olan bütünlüklü aksiyon planlarına ihtiyaç duyulduğunun ortada olduğunun altını çizdi.

% 4’ük bir düşüş
Aktığ, otellerdeki  doluluk oranlarını şöyle açıkladı: “5 yıldızlı büyük tesislerin doluluk oranları 2015 Temmuz ayında %68 oranında olmuştur. Buna göre; 2014 yılının Temmuz ayına göre %5 oranında düşüş, Haziran ayına göre ise %5’lik bir yükselme yaşanmıştır. Küçük otellerin Temmuz ayında doluluk oranı %45 olmuştur. Buna göre; 2014 yılının Temmuz ayına göre %5’lik bir düşüş yaşanırken, 2015 Haziran ayına göre %9’luk bir yükselme gözlenmiştir. Tüm Otellerin doluluk oranı ortalaması ise %57 olmuştur. 2014 yılının Temmuz ayına göre tüm oteller doluluğunda %4’lük bir düşüş gözlemlenirken,
2015 Haziran ayına göre ise %7 düzeyinde bir yükselme gerçekleşmiştir”


Tablo: KITOB Üyesi Otellerin TEMMUZ 2015 Doluluk Oranları % olarak.

Bu haber toplam 1597 defa okunmuştur