1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Ortak mücadele” mesajı…
“Ortak mücadele” mesajı…

“Ortak mücadele” mesajı…

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu DEV-İŞ ile PEO Kadın Büroları, Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi…

A+A-

 

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu DEV-İŞ ile PEO Kadın Büroları, Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenleyerek “ortak mücadele” mesajı verdiler.

7 Mart 2013 Perşembe günü DEV-İŞ Kadın Bürosu’ndan bir heyet, PEO’nun örgütlü bulunduğu Makarios Hastanesi, El Sanatları Kooperatifi ve Atalassa Hastanesi’ndeki kadın çalışanlarla bir araya geldiler, onlara karanfil sundular, ortak sorunlarla ilgili sohbet ettiler. DEV-İŞ Kadın Bürosu adına Makarios Hastanesi’nde bir konuşma yapan araştırmacı gazeteci Sevgül Uludağ, buradaki kadın çalışanlara herhangi bir ayırım yapmaksızın, Kıbrıslıtürk hastalara çok iyi baktıkları için teşekkür ederek, “İnsanın en zayıf olduğu zaman, hasta olduğu zamandır. Sizler bu hastanenin hemşireleri olarak diline, dinine, rengine, yaşına, cinsiyetine bakmaksızın tüm hastaları tedavi ediyor, onları iyileştirmeye çalışıyorsunuz” dedi. Atalassa Hastanesi’nde kadın çalışanlara hitap eden Uludağ, “1974 yılına kadar bu hastanede Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum hastalar birlikte tedavi görmekteydi. 1974’teki savaşta hastane bombalandığı zaman, burada hem Kıbrıslı Türk, hem Kıbrıslı Rum hastalar birlikte öldüler ve hastanenin avlusuna birlikte gömüldüler. Bir gün bu gömü yerine ortak bir anıt dikerek, hastalıkta da, ölümde de birlikte olan bu insanlarımızı anmak istiyoruz. Yurdumuzda bir daha asla böylesi kayıplar yaşanmaması için, barış için birlikte mücadele etmeliyiz” dedi.


9 Mart 2013 Cuma günü PEO Kadın Bürosu’ndan bir heyet, DEV-İŞ Kadın Bürosu temsilcileriyle birlikte DEV-İŞ’in örgütlü bulunduğu İlkokul Öğretmenler Bankası ve YENİDÜZEN gazetesini ziyaret ederek kadın çalışanlara karanfiller sundular, daha sonra da DEV-İŞ’in örgütlü bulunduğu Dikmen Belediyesi’nde, Belediye Parkı’nda, belediyedeki kadın çalışanlar için bir resepsiyonda bir araya geldiler. Etkinliğe DEV-İŞ Genel Başkanı Mehmet Seyis ve Genel Sekreteri Hasan Felek de katıldı. 1974’ten bu yana Dikmen’de ilk kez iki toplumlu bir etkinlik yapılırken, burada bir konuşma yapan Sevgül Uludağ, kadınların çok büyük mücadelelerle bugünlere gelebildiğini ve bu hakları kazandıklarını belirtti. “Kazanılmış haklarımızın geriletilmemesi için birlikte mücadele etmeliyiz” diyen Uludağ, “Bunu biz DEV-İŞ’in çatısı altında birlikte, örgütlü mücadele ile yapacağız” dedi. DEV-İŞ’in kardeş sendikası PEO’yla 1977’li yıllardan bu yana her zaman karşılıklı dayanışma ve empati içinde olduklarını anlatan Uludağ, Kıbrıs’ta barış için ortak mücadelelerinin devam edeceğini belirtti.
Dikmen Belediye Parkı’nda kadın emekçilere hitap eden PEO Kadın Bürosu Başkanı Marina Kuku, kadınların derdinin dünyanın her yerde aynı olduğunu, kazanılmış hakların geriletilmemesi için mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Kuku, “Eşitlik ve adalet için mücadele asla durmayacak” dedi.


10 Mart Pazar günü Mağusa Kapısı’nda PEO Kadın Bürosu’nun düzenlediği etkinlikte konuşan DEV-İŞ Kadın Bürosu Başkanı Sevgül Uludağ, burada da barış için ortak mücadele çağrısı yaptı.


DEV-İŞ ile PEO Kadın Bürosu Temsilcileri, 15 Mart Cuma günü ise “Tarihi hatırlamak – Almanya örneği” semineri için adaya gelecek olan Alman temsilcilerle, DEV-İŞ merkezinde öğle yemeğinde bir araya gelerek görüş alış verişinde bulunacaklar.

Bu haber toplam 1697 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,