1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Ortadoğu masaya yatırılacak
Ortadoğu masaya yatırılacak

Ortadoğu masaya yatırılacak

John Kerry’nin, Irak’taki şiddet olaylarının da aralarında bulunduğu Ortadoğu'daki güvenlik sorunlarını ele almak üzere Ürdün, Belçika ve Fransa’da temaslarda bulunacak

A+A-


ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin, Irak’taki şiddet olaylarının da aralarında bulunduğu Ortadoğu'daki güvenlik sorunlarını ele almak üzere Ürdün, Belçika ve Fransa’da temaslarda bulunacağı bildirildi.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, yaptığı yazılı açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama’nın talimatıyla Kerry’nin, Irak’ın güvenliğini, istikrarını nasıl destekleyebilecekleri ve ülkede kapsayıcı bir hükümetin kurulmasının yanı sıra Ortadoğu’daki diğer güvenlik sorunlarınıı ele almak, ayrıca NATO Dışişleri Bakanları Toplantısına katılmak üzere 22-27 Haziran tarihlerinde Amman, Brüksel ve Paris’i ziyaret edeceğini belirtti.
Açıklamaya göre Kerry, Amman’da, Ürdün Dışişleri Bakanı Nasser Judeh ile istişarelerde bulunacak. Daha sonra Brüksel’e geçecek Kerry, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısına katılarak, eylülde yapılacak NATO Zirvesi hazırlıklarını ve Ukrayna’da devam eden krizi görüşecek.
Kerry, Paris’te Irak ve Suriye’nin de aralarında bulunduğu Ortadoğu’daki güvenlik sorunlarıyla ilgili bölgenin önde gelen ülkelerin temsilcileri ve Körfez’deki müttefikleriyle görüşecek. TAK

Bu haber toplam 1084 defa okunmuştur