1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Orsen liderliği bırakmadı
Orsen liderliği bırakmadı

Orsen liderliği bırakmadı

Satranç Eğitim Merkezi’nin düzenlediği Girne Bölgesi 5. Satranç Turnuvası’nın 16’ncı Tur Maçları, Ziya Rızkı, Dr. İsmet Avcıoğlu, Gözel Halim, Dr. Salih Miroğlu anısına oynandı.

A+A-

Satranç  Eğitim Merkezi’nin düzenlediği  Girne Bölgesi  5. Satranç Turnuvası’nın 16’ncı Tur Maçları, Ziya Rızkı, Dr. İsmet Avcıoğlu, Gözel Halim, Dr. Salih Miroğlu anısına oynandı. Ertuğrul Apakan Spor Salonu’nda yapılan  törene satrançılar yanında  çok sayıda anılanların akrabaları ve sevenleri katıldı. Törende Mekmet Borak, İpek Halim, Yusuf Avcıoğlu, Kamil Oygar,  Suat Nailer birer konuşma yaptılar.

Kıyasıya mücadelelerin yaşandığı  16’ncı turda beş puan farkla rakiplerini yenen Girne Akay Optik Satranç Takımı en çok puan kazanan  takım olarak haftanın takımı ünvanını kazandı. Bu başarıda yenilgi almayan , yetenekli takım oyuncuları Erhan Özben, Denktaş Karamahmutoğlu, Ege Özben, Enis Enisiz etkili oldu.

Haftaya şampiyon belli olabilir
Orsen Satranç Takımı 16’ncı tur sonunda liderliğini sürdürdü.  Rasıh Hürben, Harun Türk, Alpcan Keskin ve Mehmet Efendi’den oluşan bu haftaki Orsen Satranç Takımı haftanın takımı olamasa da liderliğini devam ettirdi. Takım aynı başarıyı bu hafta da tekrarlaması halinde turnuvanın bitmesine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek.
Haftayı yenilgi ile kapatan şampiyonluğun güçlü takımı  BSW Computer  Satranç Takımı, Çatalköy Belediyesi Satranç Takımı, Akdeniz Spor Birliği Satranç Takımı, Emekli  Subaylar Derneği Satranç Takımı ile Dimes  Satranç Takımı umudunu haftaya bırakan ekipler oldular

16. TUR SONUÇLARI
ESUD – Girne Akay Optik: 1.5 – 6.5
Girne Adidas – Çatalköy Bld: 6.0 – 2.0
Akdeniz SB – Schindler: 2.5 – 5.5
Orsen – Dimes: 6.0 – 2.0
Girne Deniz Plaza – BSW Compunter: 6.0 – 2.0

Puan Durumu
1. Orsen Satranç  Takımı (89.5 Puan)
2. Girne Deniz Plaza  (80.0 Puan)
3. Schindler Satranç Takımı (78.0 Puan)
4. Akdeniz Spor Birliği  (70.5 Puan)
5. Girne Adidas (66.0 Puan)
6. BSW Computer (62.0 Puan)
7. Girne Akay Optik (52.5 Puan)
8. Dimes Satranç Takımı (49.0 Puan)
9. ESUD Satranç Takımı (48.5 Puan)
10. Çatalköy Belediyesi (38.0 Puan)

Bu haber toplam 1207 defa okunmuştur