1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘ÖRNEK ADIM’
‘ÖRNEK ADIM’

‘ÖRNEK ADIM’

KTFF’nin KOP’a katılma süreciyle ilgili FİFA, UEFA ve KOP’a mektup yollamasına UBP dışındaki siyasi partilerin gençlik örgütleri destek verdi

A+A-

Siyasi partilerin gençlik örgütleri, Federasyonun KOP süreci ile ilgili aldığı kararın önemli bir adım olduğunu ve örnek teşkil etmesi gerektiğini söylerken, bu konudaki tek ‘karşı çıkış’ UBP’den geldi. UBP  bu kararın Kıbrıs Türk futboluna ‘yarar’ sağlamayacağını savundu


Ayşe GÜLER

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun KOP’la ilgili girişimi ve bu yönde atılan adımlar, UBP dışındaki siyasi partilerden destek aldı.

Siyasi partilerin çoğu Federasyonun KOP’a katılım süreciyle ilgili mektup yollaması önemli bir adım olarak değerlendirerek, Kıbrıs Sorunu’nda ‘örnek’ olabileceğini savundu.

Bu konudaki tek ‘karşı çıkış’ ise UBP’den geldi. YENİDÜZEN’e konuşan UBP Gençlik Kolları Başkanı Sami Osmanlı, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun aldığı kararı ve bu yöndeki süreci desteklemediklerini belirtti.

CTP Gençlik Örgütü Genel Başkanı Ongun Talat, KTFF’ye destek verdiklerini, gençlerin bu konudaki baskılarını artırması gerektiğini vurgulayarak, tüm siyasi partilerle birlikte hareket ederek toplum çıkarlarını korumak amaçlı siyasi bir duruş sergilenmesi konusunda çağrıda bulundu.

YKP Yürütme Kurulu Üyesi Murat Kanatlı, ‘adanın birleştirilmesi’ yönünde önemli bir adım atıldığını belirtti.

TDP Gençlik Kolları Başkanı Atik Kaya ise geçmişten kalma bir hakkı yeniden elde etmek istediklerini, bu yüzden alınan kararı desteklediklerini belirtti.

-----------------------------------------------------------------------


CTP Gençlik Örgütü Genel Başkanı Ongun Talat: “İzolasyonlara tahammülümüz kalmadı”

CTP Gençlik Örgütü Genel Başkanı Ongun Talat, KTFF’ye destek verdiklerini ifade ederek, 
Talat,  Kıbrıslı Türk gençlerin izolasyonlara tahammülünün kalmadığını belirtti. Talat, bazı kesimlerin “KOP’a yama oluyoruz” sözlerine katılmadıklarını belirterek sürecin doğru yolda gittiğini söyledi. Bunda sonraki süreçte KTFF attığı bu adıma KOP’un ne cevap vereceğini merak ettiğini söyleyen Talat, karşılıklı iyi niyetle çözülebileceğini söyledi.
Talat, milliyetçi bağnaz görüşlere rağmen bu olayın olumlu sonuçlanacağına olan inancını sözlerine ekledi.

 

YKP Yürütme Kurulu Üyesi Murat Kanatlı: “Adanın birleştirilmesi yönünde önemli bir adım”

Yenilikçi Kıbrıs Partisi (YKP) Yürütme Kurulu Üyesi Murat Kanatlı, süreci yakinen takip ettiklerini ve destek verdiklerini söyledi.
‘Adanın birleştirilmesi’ yönünde önemli bir adım atıldığını vurgulayan Kanatlı, uzlaşılan konularda adımların atılarak, pratikte hayata geçmesi gerektiğini belirtti.
Kanatlı, “Spor alanındaki adım, bize önemli bir örnek olacaktır” diye konuşarak, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın bu aşamada halkın talepleri ile taban tabana düşen açıklamalarını ise hayretle karşıladıklarını ifade etti.
“Denktaş geniş kesimlerin taleplerine aykırı, tabanı olmayan açıklamalar yapıyor. Spor kulüplerini tehdit ediyor bu kabul edilemez” şeklinde konuşan Kanatlı, “Denktaşların artık geleceğimizin üzerindeki gölgesinden kurtulmayız. Kısa sürede siyasal irade de Denktaşların iradesini ortadan kaldıracaktır” dedi.

 

TDP Gençlik Kolları Başkanı Atik Kaya: “Toplumun önde olduğunun göstergesi”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Gençlik Kolları Başkanı Atik Kaya ise geçmişten kalma bir hakkı yeniden elde etmek istediklerini, bu yüzden alınan kararı desteklediklerini belirtti.
Kaya, toplum çıkarlarına yönelik adımların atılması gerektiğini dile getirerek, oybirliğiyle alınan KOP’a başvurma süreci kararının toplumun önde geldiğinin bir göstergesi olduğunu dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın açıklamalarını da eleştiren Kaya, gençleri dünya ile buluşturacak kararların arkasında olduklarını yineledi.


UBP Gençlik Kolları Başkanı Sami Osmanlı: “Süreci desteklemiyoruz”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Gençlik Kolları Başkanı Sami Osmanlı, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun aldığı kararı ve bu yöndeki süreci desteklemediklerini belirtti.
Osmanlı, KOP’a bağlanma kararı ile Kıbrıs Türk futboluna bir ‘yarar’ sağlanmayacağını savundu.
Geçtiğimiz günlerde KOP Başkanı’nın da bu yönde bir açıklama yaptığını ifade eden Osmanlı, “’KOP Başkanı, böyle bir talep olsa dahi 2 toplum arasında psikolojik sorunlar var, bitmedi. Kıbrıs Sorunu çözülmeden Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların futbol oynaması mümkün değildir’ şeklinde açıklama yapmıştı” dedi.

Bu haber toplam 2095 defa okunmuştur