1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Orman Dairesi ücretsiz fidan dağıtıyor
Orman Dairesi ücretsiz fidan dağıtıyor

Orman Dairesi ücretsiz fidan dağıtıyor

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Orman Dairesi Müdürlüğü, Güzelyurt Orman Fidanlığı’nda fidan dağıtımına devam ediyor.

A+A-

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Orman Dairesi Müdürlüğü, Güzelyurt Orman Fidanlığı’nda fidan dağıtımına devam ediyor.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzoğlu, gelir getirici türdeki ağaçların sayısını artırma ve tarım üreticilerine ek gelir kazandırma amacıyla ücretsiz harnup, ceviz ve badem fidanı dağıtımına devam ettiklerini söyledi.

Karzoğlu, fidan temin etmek isteyen , dairenin kiralarında orman tarlası veya özel tarımsal arazi bulunan vatandaşların koçan ve sözleşmeleri ile birlikte başvuru yapabileceklerini belirtti.

Başvuru dilekçelerinin incelendiği belirtilerek, değerlendirmede imkanlar ölçüsünde talebi karşılayacak şekilde fidan dağıtım listelerinin hazırlandığını söyleyen Karzoğlu, 21 Şubat’a kadar fidan dağıtımlarının devam edeceğini ifade etti.

Fidan dağıtımı kapsamında ilk etapta 5 bin adet Ceviz,5 bin adet Badem ve 10 bin adet Harnup’u vatandaşa vereceklerini ifade eden Karzoğlu, önümüzdeki yıl bu rakamı arttıracaklarını ve Bakan Hamit Bakırcı’nın hedeflediği her eve en az üç fidan olacak şekilde ağaçlandırma çalışması yapmak istediklerini söyledi.

Güzelyurt Orman Fidanlığında 2014-2015 yıllarında ağaçlandırma faaliyetlerinde kullanılacak fidanların da üretiminin yapıldığını söyleyen Karzoğlu, fidanlıkta hem bu yıl hem de önümüzdeki dönem için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Karzoğlu, amaçlarının ülke topraklarını daha çok yeşillendirmek olduğunu söyleyerek, bu bilinçle tüm daire personelinin büyük bir özveri gösterdiğini ifade etti.(tak)

Bu haber toplam 2834 defa okunmuştur
Etiketler :