1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Orestis Agisilaou: Ada bölünmüş olmak için çok küçük
Orestis Agisilaou: Ada bölünmüş olmak için çok küçük

Orestis Agisilaou: Ada bölünmüş olmak için çok küçük

Orestis Agisilaou: Ada bölünmüş olmak için çok küçük

A+A-

İçimizdekiler/ Ülviye Akın Uysal

(Orestis Agisilaou: Öğrenci)

Kendimi tek kelime ile tanımlayacak olsam… Kullanabileceğim en iyi kelime huzursuz olurdu
Şu an yaptığım işi yapmasaydım…  Türk dili ve siyaset okuyorum, bu benim ilk tercihimdi. Bu iki konu bana enerji veriyor ve değiştirmek istemezdim.
Benim gündemimi en fazla meşgul eden…  Boş vaktimin çoğu ders çalışarak geçiyor. Seçtiğim konular her gün çalışmamı gerektiriyor.
Kayıtsız kalamadığım şey…  İnsanların acı çekmesine kayıtsız kalamam. Özellikle bu günlerde, pek çok insan ekonomik kriz yüzünden ciddi problemlerle karşı karşıyadır. Bazılarının yiyecek yemeği yoktur. Bu durum beni deli ediyor.
En büyük pişmanlığım… En büyük pişmanlığım yurdumun ikiye bölünmüş olduğunu görmek ve Kıbrıslıların büyük çoğunluğunun (Kıbrıslırum ve Kıbrıslıtürk) birbirini yabancı olarak görmesi.
En büyük sevincim… İyi dostlarla Kıbrıs’ı gezmek, farklı yerler görmek, yeni insanlarla tanışmak.
Hayatımın dönüm noktası…  2003 yılında Yeşil hat’tı ilk kez geçtiğim gün. O gün anladım ki Kıbrıs’ın bir taraıfı daha var ve ada bölünmüş olmak için çok küçük.
Beni en çok etkileyen yazar… Favorilerimden biri, Oscar Wild.
Başucumdaki kitap… Dostoyefski’nin “Suç ve Ceza”, ikinci kez okuyorum.
En keyif aldığım müzik… Özel bir tercihim yoktur. Keyif aldığım müzik ruh halime bağlıdır, genellikle sanatsal şarkıları beğenirim.
En son izlediğim film… “The Medusa Touch”, çok hoşuma gitti.
Kendim için son aldığım şey… Tablet, üniversitede laptop taşımak çok zor.
Dolabımdaki en gereksiz şey… Kalın montum ve atkım. Kıbrıs’ta hiçbir zaman kışlar ağır geçmez, bu sebeple ikisi de çok gereksiz.
Benim için alınabilecek en güzel hediye…  Hediyenin ne olduğu önemli değildir. Birisinin beni hatırlaması ve herhangi bir şey alması beni mutlu eder.
Kendimle ilgili değiştirmek istediğim şey…  Daha sabırlı olmayı dilerdim.
Kendimde beğendiğim özellik… Kendimi çok sosyal buluyorum. İnsanlarla tanışıp, konuşmayı çok seviyorum, özellikle bana bir şeyler öğretebilecek ilginç insanlar.
Olmasa da olur… Televizyon izlemek, izleyecek ilginç bir şey bulamıyorum.
Olmazsa olmaz… İyi arkadaşlar. Gerçek dostlukların hayatımda önemli rolu var.
En iyi yaptığım yemek… Peynirli,  yumurtalı spagetti. Hiçbir zaman mutfakta yangın çıkartmadan özel bir yemek pişirmeyi beceremedim!!
Hayalimdeki dünya… İnsan haklarının gözetildiği, tüm insanların yiyecek ve içecek bulduğu, insanların hastalıktan ölmediği ve küçük çocukların savaşlarda ölmediği bir dünya.
Aşk benim için…  Saygı, dürüstlük, merak ve çömertlik
Onunla çok tanışmayı isterdim… On yıllar önce doğmuş olsaydım, Nelson Mandela ile tanışmak isterdim.  Mandela, barışseverler için ilham kaynağıdır.
Görmek istediğim yer… Her yerin bize öğretecek bir şeyi var. Her yolculuk benzersiz bir tecrübedir ve çok şey öğretir bize. Özellikle Orta Avrupa’ya gitmek isterim. Venedik, Budapeşte ve Prag gibi şehirleri çok güzel buluyorum.
Mutlaka yapmak istediğim… Derslerimde başarılı olmak ve bu bilgilerimle Kıbrıs için faydalı olabileceğim bir yerlere gelmek.
Son olarak söylemek istediklerim… Hayat boş şeylerle harcamak için çok kısa. Herkes kendini mutlu edecek, enerji verecek şeyler yapmalı.

Bu haber toplam 1766 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 180. Sayısı

Adres Kıbrıs 180. Sayısı