1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. “Ordu gösterilere müdahale etsin”
 “Ordu gösterilere müdahale etsin”

“Ordu gösterilere müdahale etsin”

Kıbrıs Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı, yasal değişiklikle Kıbrıs Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri’ne gösterilere müdahale yetkisi vermeye hazırlanıyor.

A+A-

Kıbrıs Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı, yasal değişiklikle Kıbrıs Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri’ne gösterilere müdahale yetkisi vermeye hazırlanıyor. Haravgi gazetesi, “Hükümet Askerin Gösterilere Müdahale Etmesini İstiyor” başlıklı haberinde, Kıbrıs Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri yasasının  5’inci maddesinde yapılması öngörülen değişiklikle, “vatandaşın can ve mal güvenliğini tehdit edecek olaylı gösterilerde veya kriz durumlarında müdahale hakkı” tanındığını yazdı.
Komitedeki vekiller tepki gösterdi…
Gazete, yasa tasarısının Meclis Savunma Komitesi’nde geçtiğimiz gün tartışıldığını, komitedeki milletvekillerinin bu maddeye tepki gösterdiklerini kaydetti.
Silahlı Kuvvetleri Komutanı: “Demokratik bir ülkede, askerin bu tarz gösterilere müdahale etmesi anlaşılmaz bir durum”
Habere göre, Kıbrıs Cumhuryeti Silahlı Kuvvetleri’nin müdahale etme hakkına Kıbrıs Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Stilianos Nasis’ten de tepki geldi. Nasis, demokratik bir ülkede, askerin bu tarz gösterilere müdahale etmesinin anlaşılmaz bir durum olduğunu ve Kıbrıs Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri’nin tek görevinin düşman tehdidiyle mücadele etmek olduğunu söyledi. Milletvekilleri de, Kıbrıs Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri’ne böyle bir hak tanınmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, demokratik bir ülkede askerin olaylı gösterilere müdahale etme hakkı bulunmadığını belirttiler.(tak)

Bu haber toplam 1740 defa okunmuştur
Etiketler : ,