1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Optik okuyucu sistemi devrede
Optik okuyucu sistemi devrede

Optik okuyucu sistemi devrede

Çipli kimlik kartı ile optik okuyucudan yapılan geçişi yerinde izleyen Uluçay, muhaceret görevlilerinden de bilgi aldı.

A+A-

Limanlar ve barikatlardaki geçişlerde optik okuyucu sistemi devreye girdi. İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, bugün Kermiya barikatını ziyaret ederek, optik okuyucu sistemini inceledi.  Uluçay, optik okuyucuların tüm sınır kapılarında devreye girdiğini açıkladı.

Çipli kimlik kartı ile optik okuyucudan yapılan geçişi yerinde izleyen Uluçay, muhaceret görevlilerinden de bilgi aldı.

Basına açıklama yapan Uluçay, dün akşamdan itibaren optik okuyucuların sınır kapılarında devreye girdiğini, bu sistemi incelemek üzere Kermiya barikatına geldiğini belirtti.

Optik okuyucuların, 7 kara sınır kapısı, Ercan Havalimanı ve limanlarda devreye girdiğini söyleyen Uluçay, bu sistemle hızlı ve güvenli geçiş imkanı sağlandığını kaydetti.

Yeni verilmeye başlanan çipli kimlik kartı ve pasaportların optik okuyucudan geçirilmesi suretiyle yapılacak geçişlerin, kullanıcılara hızlı ve güvenli geçiş sağladığına vurgu yapan Uluçay, vize formu doldurulması işleminin sonlandırılması ile geçişlerin 20-30 saniye hızlandığını, optik okuyucu ile bu rakamın 30 saniye veya 1 dakika daha hızlanacağını ifade etti.

Çipli kimlik kartlarında muhaceret görevlisinin kişinin kimlik bilgilerini bilgisayara girmesi gerekmeyeceğini belirten Uluçay, çipli kimliğin sadece optik okuyucudan geçirileceğini anlattı.

“KULÜBELER YOLA YAKINLAŞTIRILACAK”

Sınır kapılarında muhaceret görevlilerinin görev yaptığı kulübelerin yola yakınlaştırılacağı bilgisini veren Uluçay, memurların yol kenarında durmadan, pencereden oturduğu yerde işlem yapmasının sağlanacağını ifade etti.
Uluçay, bu yöndeki çalışmaların gelecek hafta tamamlanmasını hedeflediklerini belirtti.

“GÜNEYDE KULÜBE SAYISININ 2’YE ÇIKMASI GÜNDEMDE”

Birleşmiş Milletler ile yaptıkları toplantıda Kermiya barikatında güneyden kaynaklanan, araba kuyrukları oluşması konusunu gündeme getirdiklerini söyleyen Uluçay, Kıbrıs Rum tarafının sınırdaki kulübe sayısını ikiye çıkarmasının gündemde olduğunu, bunun gerçekleşmesi ile bu sorunun ortadan kalkacağını vurguladı.

“E-KİMLİK İÇİN ZORUNLULUK YOK”

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Uluçay, e-kimlik vermeye başlandığını ancak vatandaşlara bu kimliği kullanma zorunluluğu getirilmediğini ve getirilmeyeceğini belirtti.
Uluçay, mevcut kimlik kartlarıyla geçişte uygulanan prosedürün değişmeyeceğini kaydetti.
(tak)

Bu haber toplam 1857 defa okunmuştur