1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Operasyonsuz 101 kilo verdi: “Hayatım sıfırdan başladı”
Operasyonsuz 101 kilo verdi:  “Hayatım sıfırdan başladı”

Operasyonsuz 101 kilo verdi: “Hayatım sıfırdan başladı”

“Kendi imkânlarımla 194 kilodan 101 kiloya oradan da 92 kiloya ulaştım. Kendime inanarak bir yola çıktım ve başardım. Kilo vermek isteyen insanlar önce kendilerine inansınlar. İçlerine kapanmasınlar ve yapmak istediklerine odaklansınlar. "

A+A-

Uyguladığı yöntemle bir buçuk yılda hiçbir operasyon geçirmeden 101 kilo veren 28 yaşındaki Mert Mertceoğlu azmi ile çevresindekilere ilham kaynağı oldu…

Aşırı kiloları nedeniyle birçok sağlık sorunu yaşayan ve babasının ikazları ile 2013 yılında kilo vermeyi kafasına koyan Mert Mertceoğlu, bir buçuk yılda inanılmazı başardı.

 “HAYATIM SIFIRDAN BAŞLADI”… “Artık nefes alıyordum, istediğim gibi hareket ediyor, istediğimi giyebiliyordum. Yıllarca kilolarımı bir eşofman içinde kamufle ettim. Kilolarım gidince, dolabımı da değiştirdim. Yaşıtlarım gibi istediğimi giyiyorum, gömlek, kot pantolon bunlar benim en büyük hayalimdi.”

Devrim DEMİR

Başarılı fotoğrafçı Mert Mertceoğlu, lise yıllarında almaya başladığı ve üniversite döneminde önüne geçemediği kilolar yüzünden zor yollardan geçtiğini anlattı.

Birçok farklı diyet girişiminde bulunup, diyet uzmanları ile çalıştığını fakat bir türlü kilo vermeyi başaramadığını ifade eden Mert, 5 kilo verdiyse, 6 kilo geri aldığını anlattı.

2013 yılında 194 kiloya ulaşan, artık birçok şeyden uzaklaşan Mert Mertceoğlu, insan vücudunu araştırmaya başladı, kendi deyimi ile bilinçaltını temizleyerek kilo vermeye adapte oldu.

2013 yılının ortalarında önce sporla ardından da bir diyetisyenin yardımı ile yola çıkan Mertceoğlu bir buçuk yılda 101 kilo verdi.

Hareket etmekte zorlandığı, yaşıtları gibi giyinmediği, birçok insanın bakışları ile kendisini rencide ettiği dönemleri atlatan Mert Mertceoğlu’nun azmi kilo vermek isteyen kişilere ilham kaynağı oldu. 

Verdiği kilolarla birçok hastalıktan kurtulan Mert Mertceoğlu, inanılmaz değişimini YENİDÜZEN’e anlattı.

s2-107.jpg

Ergenlik döneminde aldığı kiloların önüne geçemedi  

Mert Mertceoğlu 28 yaşında. Kilolarla ergenlik döneminde tanıştı. Lise son yıllarında ÖSS, dershane, beslenme alışkanlıklarını değiştirdi. Eğitimi için üniversiteye başlayan Mertceoğlu, aldığı kiloların önüne geçemedi ve vermek için de uzun bir süre mücadele etmedi.

Kıyafet bulmakta, hareket etmekte oldukça zorlanan Mertceoğlu, 194 kiloya ulaşınca bir şeyler yapması gerektiğini fark etti.

Mertcoğlu: “Babamın söylemleri beni hareket geçirdi”

Aşırı kiloları nedeniyle kız arkadaşı da olmadığını ifade eden Mertceoğlu, zamanla içe kapanmasının ailesini de üzmeye başladığını anlattı. İnsanların bakışları nedeniyle, kalabalık ortamlardan uzaklaşan Mertceoğlu’nun babasının söylemi onu harekete geçirdi.

Mert Mertcoğlu, “Babam benim kilolu halime çok üzülüyordu. 194 kiloydum birçok sağlık sorunları ile yüzleştim. İnsanların söylemleri, bakışları, sen yapamazsın sözleri beni çok yormuştu. Babam bana ‘Seni zayıf görecek miyim?’  sözü beni kendime getirdi. 2013 yılında zayıflamaya karar verdim ve bu karar benim için çok kolay olmadı” dedi.

s4-019.jpg
 

“Bilinçaltımı yıkadım, 6 ay içinde kendimi hazır hissettim”

Mertceoğlu, “2013 yılında kendimi diyete hazır hissediyordum ve karar aldım. Bu karar benim için çok zordu ve çetrefilli bir sürece girdim. İlk altı ay kendi kendime meditasyon yapmaya başladım, bilinçaltımı yıkadım ve bir çok videodan yararlandım. Telefona kendi sesimi kaydettim, ‘zayıflayacağım’, ‘başaracağım’ söylemelerini tekrar etmeye başladım. Gece yatmadan, boş saatlerimde ses kaydımı dinledim. Yanılacağım saatlerde, yemek istediğim anlarda hemen bu söylemleri tekrar tekrar dinledim ve 2013 yılı ortalarına kadar kendimi dizginledim. Spora başladım, yediklerimi azaltmaya başladım birçok yemeği hayatımdan çıkarım. Bu süreçte ailem, arkadaşlarım bana çok büyük destek oldu. Ailem evde yemek türünü değiştirdi, bunlar beni diyete teşvik etti” dedi.

Bir buçuk yılda 101 kilo verdi

2013 ortalarında spor ve diyete sarılarak bir buçuk yılda 101 kiloya düşen Mert Mertceoğlu, “Askerlik sürecime kadar diyetisyenden de destek aldım. 50 kiloya yakın bir kilo verdikten sonra 2015 yılı Aralık ayında 101 kilo ile askere gittim. Bu sürece kadar Diyetisyen Nil Ayşe Gürmen’in emeği bende çok büyük. Bana çok destek oldu, psikolojik olarak bilinçaltımı temizlememde, iyi enerjiler vererek kilo vermeme destek oldu. 101 kilo ile askere gittim, 92 kilo olarak askerden çıktım”.  

Hayata sıfırdan başladı

Herhangi bir mide operasyonu geçirmeden, diyete başlamak için sevenlerinden destek alan Mertcoğlu, 92 kilo ile askerden çıktıktan sonra düzenini bozmadı. Diyet ve sporu hayatına dâhil eden Mertcoğlu, giden kiloları ile birlikte yeni bir hayat ile tanıştı.

“Artık nefes alıyordum, istediğim gibi hareket ediyor, istediğimi giyebiliyordum. Yıllarca kilolarımı bir eşofman içinde kamufle ettim. Kilolarım gidince, dolabımı da değiştirdim. Yaşıtlarım gibi istediğimi giyiyordum, gömlek kot pantolon bunlar benim en büyük hayalimdi. Özgüvenim yerine geldi, beni kilolarımdan dolayı rencide etmek isteyenler bana yaklaşmaya çalıştı ama kötü günlerimde onlar benim yanımda yoktu. Gereksiz olan her şeyden kurtuldum ve çok mutluyum” dedi.

“İçinize kapanmayın, yeter ki isteyin”

Kendisine sporu sevdiren Güralp Yücegazi ile yoluna devam ettiğini ifade eden 28 yaşındaki Mert Mertceoğlu, kilo vermekte zorlanan insanlara da tavsiyelerde bulundu.

Kilo vermenin imkânsız bir durum olmadığını, istemenin başarmanın yarısı olduğunu kaydeden Mertcoğlu, “Kendi imkânlarımla 194 kilodan 101 kiloya oradan da 92 kiloya ulaştım. Kendime inanarak bir yola çıktım ve başardım. Kilo vermek isteyen insanlar önce kendilerine inansınlar. İçlerine kapanmasınlar ve yapmak istediklerine odaklansınlar. Bir hedef belirleyerek onunla savaşsınlar. Sağlıklıyım, düzenli bir işim, iyi bir hayatım var. Aldığım nefesin ne kadar değerli olduğunu öğrendim. Spor ve sağlıklı beslenmeyle hiçbir operasyona gerek kalmadan istediğimiz başarıyı yakalayabiliriz” dedi.

 

s1-122.jpg
194 kiloyken üzerine güçlükle kıyafet bulan Mertcoğlu, tişötrünü spor hocası ile giyerek fotoğrafladı

s3-050.jpg
Mert Mertcoğlu'nun inanılmaz değişimi

 

 

 

 

  

 

 

Bu haber toplam 11022 defa okunmuştur