1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. OPERASYONDA KANLI SON: 3 ÖLÜ
OPERASYONDA KANLI SON: 3 ÖLÜ

OPERASYONDA KANLI SON: 3 ÖLÜ

Florence Nightingale Hastanesi'nde ameliyata alınan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın hayatı kaybettiği duyuruldu

A+A-

 

Dakika dakika Berkin Elvan savcısı Selim Kiraz'ın rehin alınması

Yaklaşık 6 saat süren rehine eylemi, operasyonla sonuçlandı.

 

İşte dakika dakika son gelişmeler...

23:00

Florence Nightingale Hastanesi'nde ameliyata alınan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın hayatı kaybettiği duyuruldu.

Florence Nightingale rektörü: Savcı geldiğinde solunumu ve kalbi durmuştu, 1 saat boyunca müdahale ettik, kurtaramadık

 

22:40


İstanbul Adalet Sarayı'nda Berkin Elvan soruşturmasının savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan iki örgüt üyesi öldürülürken, savcı ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Yapılan ilk resmi açıklamada, savcının Florence Nightingale Hastanesi'nde ameliyata alındığı duyuruldu.

Müzakerelere katılan kadın avukatın iddiasına göre, örgüt üyeleri, müzakerecilerden, emniyet müdürünün de dahil olduğu bir açıklama yapılmasını istediler. Ancak talep reddedildi.

İddiaya göre, DHKC'liler bunun üzerine "Bu son konuşma oldu" diyerek telefonu kapattıktan sonra odadan bir el silah sesi geldi. Savcının öldürüldüğünü düşünen polisler de silah sesinin gelmesi üzerine operasyon başlattı.

Başsavcı vekili Orhan Kapıcı ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok operasyonun ardından açıklama yaptı. Altınok, iki örgüt üyesinin çatışmada hayatını kaybettiğini, savcı Kiraz'ın ise ağır yaralı olduğunu söyledi.

ÖRGÜT ÜYELERİNİN İSİMLERİ

İddialara göre çatışmada öldürülen örgüt üyelerinin ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrencisi Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol isimli kişiler oldukları belirtiliyor.

21:38

Yaklaşık 6 saat süren rehine eylemi, operasyonla sonuçlandı. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok,  rehin alınan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını, rehin alan iki örgüt üyesinin de ölü olarak ele geçirildiğini bildirdi. İddialara göre Savcı Kiraz 3'ü kafasından olmak üzere 5 kurşun yarası aldı.

Kameraların karşısına geçen İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, "Eylemcilerle bütün görüşmeler yapıldı. 6 saat boyunca sabırla, bütün güvenlik önlemlerini almak şartıyla yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda maalesef teröristler iletişim kurulduğu bir anda savcının bulunduğu yerden silah sesleri gelince emniyet güçlerimiz odaya girdi. Başsavcımız ağır yaralı olarak hastanede. Operasyon sonucu 2 terörist ölü ele geçirildi" dedi.

 

21:14

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alındığı Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda peşpeşe silah sesleri duyuldu.
Polis ekiplerinin adliye içinde ve çevresindeki önlemleri devam ederken, saat 20.30 sıralarında adliye içinden peşpeşe silah sesleri duyuldu. Görgü tanıkları, yaklaşık 100 el silah sesi duyduklarını belirtti.

AMBULANSLAR SEVK EDİLDİ

İstanbul Adliyesi'ndeki operasyon ardından adliye önüne bir ambulans getirildi. Ambulansın yaralılara müdahale için olay yerine getirilmiş olabileceği belirtilirken rehin alma eyleminde rehin savcının durumuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.


18:20

Polislerin bilgilerini paylaşan Twitter hesabı kapatıldı

Savcıyı rehin alan kişilerden birine ait olduğu tahmin edilen ve Berkin Elvan dosyasındaki şüpheli polislerin bilgi ve fotoğraflarını paylaşan hesap, Twitter tarafından kapatıldı.

18:01

Eylemciler Med Nuçe TV’ye konuştu

DHKC üyeleri Med Nuçe TV’ye canlı telefon bağlantısı yaparak taleplerini yineledi. Odaya herhangi bir müdahalede ya da taleplerinin yerine getirilmemesi halinde Savcı Kiraz’ı öldürmeye kararlı olduklarını açıkladı.

17:50

Sami Elvan eylemcilerle görüşüyor

Birgün gazetesinin haberine göre, Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, DHKC üyelerinin talebi üzerine Çağlayan Adliyesi’ne geldi. Sami Elvan'ın savcının rehin tutulduğu 6’ncı katta eylemcilerle telefonla görüştüğü bildirildi.

17:04

Geniş güvenlik önlemleri var

Söz konusu kat tamamen kapatıldı adliyeye özel harekat ekipleri sevkedildi. Eylemcileri ikna çabası sürerken dışarıda da polis geniş güvenlik önlemi aldı. Adliye önündeki bekleyiş sürüyor. (dha)


 

16:30

Başbakanlıktaki toplantıya Yalçın Akdoğan da katıldı


Çağlayan Adliyesi'nde yaşanan rehine olayı nedeniyle Başbakanlık'ta yapılan toplantı sürüyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ve Adalet Bakanı Kenan İpek'i AKP Genel Merkezi'ne çağırdığı açıklandı. Genel Merkez'deki kritik zirveye, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile seçim nedeniyle görevlerini bırakan İçişleri eski Bakanı Efkan Ala ile Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ'ın da katıldığı bildirildi.

16:15

Başbakanlıktan yayın yasağı geldi

Başbakanlık, Çağlayan Adliyesi'nde İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınmasına ilişkin radyo ve televizyon haberlerine geçici yayın yasağı koydu.

16:12

Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı: Berkin Elvan bizim çocuğumuzdur

"Bu süreçte devletin tüm kurumları, bu konuda yardımcı olması gereken insanlar gerekli yardımları yapıyorlar. Tabi eylemin amacı, anladığımız kadarıyla Berkin Elvan soruşturması nedeniyle gündeme geldiğini öğreniyoruz. Berkin Elvan, bizim çocuğumuzdur, kardeşimizdir. Onun ölüm olayı hepimizi üzmüştür. Biz hukukçular olarak soruşturmayı etkin ve zamanında yapmak zorundayız. Elimizden gelen her türlü gayreti sarf ediyoruz. Bu eylemin faili de devletin bize verdiği yetki, hukuk sınırları içerisinde faili de bulunmaya çalışılacaktır. Başsavcılık ve emniyet olarak her türlü gayreti sarf edeceğiz. Bu konuda tüm halkımızın emin olmasını canı gönülden istiyoruz. Biz istiyoruz ki başka bir müessip hadise olmasın. Gerekli girişimler yapılıyor. İnşallah herhangi bir kaza olmadan bu eylem sonuçlanır."
"İçeridekiler avukat mı," sorusu üzerine ise Kapıcı şu cevabı verdi: O konuda net bir durum yok. Biz şu an itibariyle kimdir nedir onda değiliz. Burada bir hadise var, savcımızın can güvenliği.

16:08

İstanbul Emniyet Müdürü açıklama yapıyor
Selami Altınok'tan açıklama... "Hiç kimsenin canı yanmadan bir an önce sonuçlanabilmesinin gayretini gösteriyoruz. İnşallah umudumuz odur ki bu eylemde kimsenin canı yanmadan, hiçbir arkadaşımızın zarar görmesine imkan vermeden sonuçlanmış olur diye düşünüyoruz. An itibariyle herhangi bir sıkıntımız yok. Herhangi bir arkadaşımızın sorunu yok. Müzakereci arkadaşlarımız, bize katkı veren İstanbul barosu başkanımız, diğer arkadaşlarımız eylemcilerle görüşüyor. Berkin Elvan hepimizin çocuğudur."

16:00

Polisin tüm gazetecileri adliyedeki basın odasına aldığı ve odaya giriş çıkışların yasaklandığı belirtildi

15:49

Savcı Selim Kiraz'ın rehin alındığı İstanbul Adalet Sarayı önünde gelen bir kişi, "Berkin Elvan ölümsüzdür" şeklinde slogan attı. Bu kişi polis tarafından gözaltına alındı.

15:45

'Görüşmeler başladı' açıklaması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Vedat Yiğit, yaptığı açıklamada, "Onların bulunduğu katta özel harekat polisleri bulunuyor. Onlarla (rehin alan kişiler) görüşmeler var. Onların istediği bir kişi üzerinden görüşmeler yapılıyor" dedi.

15:40

Militanlardan açıklama: Adliyeye elimizi kolumuzu sallaya sallaya girdik

İstanbul Adalet Sarayı'nda Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alanlar, bir televizyon kanalına, "Elimizi kolumuzu sallayarak adliyeye girdik" dedi. (Haber)

15:17

Militanlardan birinin Ş.Y. olduğu ileri sürüldü


İstanbul Adliye Sarayı'na girip Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan kişilerden birinin Ş.Y olduğu ileri sürüldü. Ş.Y'nin İstanbul'da geçmiş tarihte yasa dışı örgüte yönelik bir operasyonda gözaltına alınan isimlerden biri olduğu belirtiliyor. (dha)

15:16

Halkın Sesi Tv, Savcı Kiraz'ı rehin alan kişilerin ikinci ses kaydını yayınladı

"Odaya şu ana kadar herhangi bir müdahalede bulunulmadı. İlk dışarıya seslendiğimizde kapıyı açmaya çalıştılar, zorladılar, buradaki personel. Ondan sonra geri çekildiler. Koridoru boşalttıklarını biliyoruz, ses yok şu anda. Siren seslerini duyuyoruz aşağıda siren sesleri var..." 

15:15

Arabulucular adliyeye geldi
CHP'li Sezgin Tanrıkulu ve İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal Adliye'ye giriş yaptı. Militanlar bu iki ismin arabulucu olmasını istemişti. (Haber)

15:04

Özel harekatın girişinin ardından adliyenin bütün katları boşaltılmaya başlandı.

15:00

Başbakanlıkta rehine krizi zirvesi toplandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın terör örgütü üyeleri tarafından rehine alınmasından sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu da harekete geçti. Başbakan Davutoğlu, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ve Adalet Bakanı ile görüşerek olay hakkında bilgilendirildi. Davutoğlu, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ile eski Adalat Bakanı Bekir Bozdağ'ı AK Parti Genel Merkezi'ne çağrıldı.

14:53

Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, Savcı Kiraz'ın rehin alınması olayıyla ilgili açıklama yaptı. Elvan, "Oğlum öldü ama başka kimse ölmesin" dedi. (Haber)

14:30

Rehin alınan savcı Mehmet Selim Kiraz'ın telefonunu kim açtı?

Kendisine ait GSM numarasından aranan rehin Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın telefonunun açıldığı belirtildi. Telefonu açan kişi, "Savcı Selim Kiraz şu an müsait değil" diyerek telefonu kapattı. (Haber)

14:26

Herkesin aklındaki soru: O silah adliyedeki savcının odasına nasıl sokuldu? Benzer bir olay 2011 yılında da yaşanmıştı. Çağlayan Adliyesi’nde 12 kişinin yaralandığı bir saldırı olmuş, polis, özel güvenlik ekiplerinin görev yaptığı ve kapıda X-ray cihazlarının bulunduğu binaya kesici aletlerin nasıl sokulduğunu belirleyememişti. (Haber)

14:23

Savcı Kiraz'ın, tüm Gezi Parkı dosyalarına baktığı ortaya çıktı. 

14:18

Militanlar Savcı Mehmet Selim Kiraz için CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun arabuluculuk yapmasını istemişti. Tanrıkulu ilk açıklamayı Radikal'den İdris Emen'e yaptı...

14:10

Çelik yelekli ve silahlı polisler kata girdi (Haber)

14:00

Savcı Kiraz'ın odasından silah sesi duyuldu.

13:50

Savcıyı rehin alan DHKC'liler, 5 maddelik taleplerini açıkladı. Örgüt, aralarında milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal ve TAYAD'ın da olduğu bir arabulucu heyeti oluşturulmasını istiyor. (Haber)

12:36

DHKC üyesi kişiler, Berkin Elvan davasına bakan savcı Mehmet Selim Kiraz'ı Çağlayan Adliyesi'nde rehin aldı.

 

 

Bu haber toplam 4486 defa okunmuştur