1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Onurer: “Seçimde iki taraf var”
Onurer: “Seçimde iki taraf var”

Onurer: “Seçimde iki taraf var”

Onurer yazılı açıklamasında, solda birlik arayışı içine girmediği yönündeki eleştirileri yanıtladı.

A+A-

Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP) Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Onurer, Cumhurbaşkanlığı seçiminde “statükonun, işgalcinin tarafı ve taraftarları” ile “statükoya, işgalci güçlere karşı olan, halkı bu çerçevede aydınlatmaya, örgütlemeye çalışan taraf ve taraftarları” olduğunu iddia etti, halkın seçimini yapacağını kaydetti.

KSP Cumhurbaşkanı adayı Onurer yazılı açıklamasında, solda birlik arayışı içine girmediği yönündeki eleştirileri yanıtladı. KSP’nin, Kıbrıs’ın “işgalinin” NATO onaylı ve destekli olduğunu savunarak, işgale karşı durmanın aslında emperyalist planlara karşı çıkmak olduğunu savunduğunu belirten Onurer, “Emperyalist politikalara karşı durmadan NATO'cu Türkiye işgaline karşı durulmasının da mümkün olmadığını hep söylediklerini” kaydetti.

KSP’nin bu kapsamda belli dönemlerde bu duruşunu örgütleri ve partileri gezerek anlattığını ve mücadeleye davet etmeye çaba harcadığını ifade eden Onurer, ancak bu çağrılara cevap verilmediğini, hatta KSP'yi bu çizgisini terk etme, BM gözetiminde ve çerçevesinde çözüm arama çizgisine çekme gayreti içinde olduklarını savundu.

Onurer, “Bu seçimde iki taraf vardır. Birisi, bol adaylı statükonun, işgalcinin tarafı ve taraftarlarıdır. İkincisi de KSP ve statükoya, işgalci güçlere karşı olan, halkı bu çerçevede aydınlatmaya, örgütlemeye çalışan taraf ve taraftarları. Siz hangi taraftasınız” dedi. TAK

 

Bu haber toplam 1526 defa okunmuştur