1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Onurer, oy kullanamayacak
Onurer, oy kullanamayacak

Onurer, oy kullanamayacak

Onurer, 19 Nisan’da yapılacak seçimde, seçmen listesinde kaydı olmadığı için oy kullanamayacak.

A+A-

Kıbrıs Sosyalist Partisi’nin (KSP) Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Onurer, 19 Nisan’da yapılacak seçimde, seçmen listesinde kaydı olmadığı için oy kullanamayacak. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Şafak Öneri, TAK muhabirinin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, Onurer’in, geçen yıl Haziran ayındaki yerel seçimde Alayköy’de kayıtlı olduğunu ve bu köyde ikamet etmediğine dair itiraz üzerine yapılan inceleme sonucu listeden çıkarıldığını söyledi.Öneri, Onurer’in daha sonra kayıt yaptırmadığının anlaşıldığını, dolayısıyla şu anda seçmen listesinde adının bulunmadığını ve oy kullanamayacağını ifade etti.

Öte yandan TAK muhabirinin sorularını yanıtlayan Mustafa Onurer ise, oy kullanamayacak olmasını “abes gördüklerini” ve arkadaşlarının ne yapılabileceğine dair durumu incelediğini söyledi.

Son seçim döneminde adres değişikliği olduğunu, Alayköy’den Dikmen’e taşındığını belirten Onurer, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için başvurusunu yeni ikamet adresiyle yaptığını, elektronik çağda bu gibi düzeltmeler için eski yöntemlerin değişmesi gerektiğini ifade etti.

Onurer, insanların tek tek listelere bakmasının artık çağdışı kaldığını belirterek, vatandaşların ikamet yerlerinin çok daha çağdaş düzenlemelerle belirlenebileceğini kaydetti.

(TAK)

Bu haber toplam 1404 defa okunmuştur