1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Onurer: “KSP’nin politikaları net”
Onurer: “KSP’nin politikaları net”

Onurer: “KSP’nin politikaları net”

KSP Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Onurer, KSP'nin politikalarının net olduğunu açıkladı.

A+A-

 

Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP) Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Onurer, KSP'nin politikalarının net olduğunu açıkladı.

KSP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, KSP Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Onurer, “1960 yılında BM üyesi olarak oluşturulan Kıbrıs Cumhuriyeti’nin yanlış esaslar üzerinde oluşturulduğunu, üç garantör ülkenin bu cumhuriyetin egemenliğini kısıtladığını” belirtti.

Onurer, “Bu hasta doğmuş sözde cumhuriyet 3 yıl yaşadı ve sözde garantör güçlerin özel harp daireleri ve CIA güdümlü ABD kışkırtmalarıyla adada yaşayan iki toplum birbirine kırdırıldı” ifadelerini kullandı.

Onurer, KKTC’nin, cismen var olan bir olgu ve bir devlet mekanizması olduğunu, ancak “uluslararası tanınmışlığı olmayan uluslararası hukukun dışında kalmaya mahkum olmuş” bir devlet olduğunu ileri sürdü.

Onurer, mevcut mekanizma, uluslararası nitelik taşıyan Kıbrıs anlaşmaları geçerliliğini korudukça, ve Türkiye'nin Kıbrıs’a karşı tutumu devam ettiği sürece, uluslararası hukukun bir parçası olamayacağını iddia etti.

Onurer, KSP’nin “Türkiye Cumhuriyeti'nin işgali altında olduğunu iddia ettiği” topraklarda oluşturulan idari yapıyı meşru bir devlet olarak kabul etmediğini ve bunun Kıbrıs’ın bağımsızlığının ve egemenliğinin ihlali olduğuna inandığını söyledi.

Onurer, Kıbrıslı Türklerin, “kuşkusuz Kıbrıs Cumhuriyeti'nin birer vatandaşı ve bu nedenle AB'nin de vatandaşı olduklarını” kaydetti.

Onuer, “KSP adanın her iki tarafında da emperyalist burjuvazinin ve yerli işbirlikçilerinin hizmetinde, biri uluslararası hukuk açısından tanınan yasal bir devlet, öteki de uluslararası alanda tanınmayan, yasadışı bir devletin var olduğunu tespit eder. Partimiz açısından Kıbrıs adası katmerli bir emperyalist baskı ve tahakküm altındadır. Partimiz ülkemizin bağımsızlığının ve halkımızın egemenliğinin elde edilebilmesini hedeflemektedir” ifadelerini kullandı.

Onurer, , “1960 antlaşmalarında yer alan garanti ve ittifak anlaşmalarının iptal edilmesi, Türk ve Yunan alaylarının ülkelerine dönmesi ve 1964 yılından beri adada bulunan Barış Gücü ile Türk askerinin evlerine dönmesiyle adanın coğrafyası ve halkının yeniden, bağımsız ve demokratik bir Kıbrıs’ta birleştirilmiş olacağını” ileri sürdü.

Onurer, “Güney Kıbrıs’ın şu anda AB üyesi olduğunu ancak AB’nin demokrasinin beşiği bir ülkeler topluluğu olmadığını” savundu

Onurer, KSP’nin , Avrupa Birliği’nin çökertilmesi, onun yerine Avrupa’nın bütününe barış ve demokrasinin hakim olduğu proleterya önderliğindeki sosyalist devletlerin kurulmasını ve sosyalist bir Avrupa Federasyonu'nun oluşturulması fikrini benimsediğini ve desteklediğini kaydetti.

(YIL/HÖ)

Bu haber toplam 1572 defa okunmuştur