1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Onurer, halkı, iradeye sahip çıkmaya ve desteklemeye çağırdı
Onurer, halkı, iradeye sahip çıkmaya ve desteklemeye çağırdı

Onurer, halkı, iradeye sahip çıkmaya ve desteklemeye çağırdı

Onurer, halkı, iradeye sahip çıkmaya ve desteklemeye çağırarak, “adaylığını açıkladığı günden beri çeşitli kesimlerden yapılan saldırıları” eleştirdi.

A+A-

Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP) Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Onurer, halkı, iradeye sahip çıkmaya ve desteklemeye çağırarak, “adaylığını açıkladığı günden beri çeşitli kesimlerden yapılan saldırıları” eleştirdi.

KSP Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamada,”Onurer tek doğru söyleyen, gerçekleri dillendiren adamdır, ama kazanma şansı olmadığı için O'na verilecek oylar yanacak” şeklindeki “çirkin ve dolaylı bir saldırıya maruz kalındığı” kaydedildi.

Onurer, bu söylemlerin halkın iradesini esir almayı amaçladığını ileri sürerek, “bu seçimin icazetsiz tek adayı Onurer’dir. İradenizi geri almak istiyorsanız, ülkemizin bağımsızlığı, halkımızın egemenliği için, icazet altındaki kukla yönetimlerden kurtulmak için, ülke yönetimine doğrudan katılmak ve ülkemizin geleceğinde söz sahibi olmak için icazeti değil, iradeyi seçmek için, Onurer'e cesaretle destek vermelisiniz” ifadelerini kullandı.

Onurer'e verilecek desteğin “ülkeye, manda yönetimine, ülkeyi işgal eden ve egemenliği ihlal eden sözde garantörlere” verilecek en etkili yanıt olduğunu iddia eden Onurer sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu irade Türkiye’den, Kıbrıs’a karşı ilan ettiği savaş halini geri almasını talep edecek olan iradedir. Bu irade ülkemizdeki 'Üst Koordinasyon Kurulu'nun idaresine, yani Bey yönetimine (bayraktarlık-kolordu, elçilik ve KKTC yönetimi) son verecek olan iradedir. Üst Koordinasyon Kurulunun var olduğu bir ülke demek, seçilmemişlerin yönettiği, halk iradesinin olmadığı bir ülke demektir. Üst koordinasyon kurulu tarafından yönetilen bir ülkeye cumhurbaşkanı ve başbakan seçmek anlamsızdır. Bu aşağılanmaya artık dur demek için Onurer'i desteklemek ülkesini seven herkesin görevidir. Tüm bu nedenlerle sizleri, halkımızı icazete değil, iradeye sahip çıkmaya ve desteklemeye davet ediyorum!”

 

Bu haber toplam 1527 defa okunmuştur