1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Onurer destek istedi
Onurer destek istedi

Onurer destek istedi

Onurer, Cumhurbaşkanlığı seçiminin geçmiş seçimlerden farklı geçmesini ve halkın ezber bozucu bir kararlılıkla hareket etmesini diledi

A+A-

Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP) Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Onurer, önümüzdeki pazar yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin geçmiş seçimlerden farklı geçmesini ve halkın ezber bozucu bir kararlılıkla hareket ederek statükoya karşı tepkisini ciddi bir şekilde ortaya koymasını beklediklerini kaydetti.

Onurer, KSP basın bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamada, statükonun Kıbrıs'ın kuzeyinde uluslararası hukuka ters olarak yaratılan durum olduğunu ve statükonun Kıbrıslı Türkleri her türlü uluslararası ilişkiden mahrum ettiğini savundu.

Mustafa Onurer, “Bu statükodan dolayı üreticimiz ürünlerini değil Avrupa'ya Türkiye'ye bile ihraç edemiyor. Bu statükodan dolayı sporcularımız kuzey Kıbrıs dışında hiçbir yerde spor müsabakalarına katılamıyorlar” dedi.

“Onurer'in zaten kazanma şansı yok. Onurer'e oy vermeyin" şeklindeki yorumlara da değinen Onurer, “Emekçiler, demokrat ve ilerici aydınlar, bu ezberi bozmalıyız. Statükonun adaylarına verilecek oylar boşa gidecek, Onurer'e verilecek oylar barış içinde, birleşik ve demokratik Kıbrıs mücadelesine destek verecektir” dedi.

(tak)

Bu haber toplam 1416 defa okunmuştur